Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 15:50

Δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοικτά της Κύπρου

Η επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως υψηλού κινδύνου, λόγω των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, όπου έπνεαν σφοδροί άνεμοι με τοπική καταιγίδα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ελικοπτέρου και του νοσηλευτή. Η επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως υψηλού κινδύνου, λόγω των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, όπου έπνεαν σφοδροί άνεμοι με τοπική καταιγίδα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ελικοπτέρου και του νοσηλευτή.

Συναγερμός σήμανε χθες στις αρμόδιες υπυρεσίες της Κύπρου, όταν το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, μέσω του Ράδιο Κύπρος, από το εμπορικό πλοίο «Μ/V JAWDAT M» που έπλεε περί τα 30 ναυτικά μίλια νότια της Λεμεσού. Σύμφωνα με την κλήση ο κυβερνήτης του πλοίου βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς ενδείξεις ζωτικών οργάνων, πιθανώς λόγω αιφνίδιου καρδιακού επεισοδίου. Ο βοηθός κυβερνήτης του πλοίου ζήτησε από το ΚΣΕΔ την άμεση μεταφορά του ασθενούς σε Νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του πλοίου και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής του ασθενούς, αποστέλλοντας τάχιστα το ελικόπτερο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ), με συνοδεία έμπειρου εθελοντή νοσηλευτή.

Η επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως υψηλού κινδύνου, λόγω των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, όπου έπνεαν σφοδροί άνεμοι με τοπική καταιγίδα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ελικοπτέρου και του νοσηλευτή.

Ο ασθενής, που παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, είναι 49 χρόνων, Σύριος στην καταγωγή και παραδόθηκε στις 12:30 μ.μ. στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, για άμεση νοσηλεία. Η κατάσταση του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι σταθερή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθούν οι οικείοι του ασθενούς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter