Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 11:15

Συνεχίζει τις έρευνες βόρεια της Κύπρου το Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά

Χθες το πρωί το Μπαρμπαρός βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας και ακολούθησε ανατολική πορεία στο ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Χθες το πρωί το Μπαρμπαρός βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας και ακολούθησε ανατολική πορεία στο ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Σε περιοχή βόρεια της Κύπρου άρχισε νέο κύκλο ερευνών το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά.
Με βάση τις ενδείξεις των ραντάρ, το Μπαρμπαρός απέπλευσε από περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και κινήθηκε βορειοδυτικά προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθως, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του του Έθνός, άλλαξε πορεία και κινήθηκε ανατολικά, παράλληλα των βόρειων ακτών της Κύπρου και σε ίση σχεδόν απόσταση μεταξύ Κύπρου - Τουρκίας.

Χθες το πρωί το Μπαρμπαρός βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας και ακολούθησε ανατολική πορεία στο ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου για έρευνες μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Με βάση τις συντεταγμένες που ανακοίνωσε η Τουρκία, θα πραγματοποιούνται ... σεισμικές έρευνες στα βόρεια και στα δυτικά της Κύπρου. 

Το Μπαρμπαρός συνοδεύουν εναλλάξ δύο υποστηρικτικά σκάφη. Η πρώτη φάση των ερευνών του Μπαρμπαρός στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου διήρκησε 17 μέρες και κάλυψε περιοχή από το Ακρωτήρι Αποστόλου Ανδρέα μέχρι και το τεμάχιο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 10:39