Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 09:42

Καταζητούμενος ο Χριστόδουλος Ξηρός – Πήρε άδεια και εξαφανίστηκε

Σε επιφυλακή οι Αρχές, ενώ διεξάγονται έρευνες και αναζητείται μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων της άδειας. Σε επιφυλακή οι Αρχές, ενώ διεξάγονται έρευνες και αναζητείται μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων της άδειας.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, ως μέλος της ΤΟ 17Ν - το μεγαλύτερο από τα 4παιδιά της οικογένειας Ξηρού, ο Χριστόδουλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομικής συντάκτριας Νάντιας Αλεξίου, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να λαμβάνει άδειες από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται. Είχε λάβει 7 άδειες- η τελευταία (01/01) 9 ήμερη - ώστε να μεταβεί στη γενέτειρα του -, κατά την οποία ( 06/01), έπρεπε να δώσει το παρόν στο ΑΤ Καλλικράτειας Χαλκιδικής, παρουσία την οποία δεν έδωσε.

Σε επιφυλακή οι Αρχές, ενώ διεξάγονται έρευνες και αναζητείται μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων της άδειας. Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, με την άδειά του να λήγει και θα πρέπει να έχει επιστρέψει (08/01) στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Έκτακτα μέτρα Ασφαλείας και στο Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται -υπό όρους εκτός φυλακής- με διάταξη ο αδελφός του, επίσης καταδικασμένος για συμμετοχή στην ΤΟ 17Ν, Σάββας Ξηρός.

"Μπόρεσε να φύγει και έφυγε όπως κάθε επαναστάτης οφείλει να κάνει", σύμφωνα με το δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση. Ο ίδιος, αγνοούσε την απόφαση του πελάτη του και προσδιόρισε ως "πολιτική πράξη" την μη αυτοπρόσωπη παρουσία του Χριστόδουλου Ξηρού. "Συνεπή με την πολιτική του δράση -να μην εμφανιστεί στο παρόν- και τις πράξεις τις οποίες είχε αναλάβει" ο πελάτης και φίλου του - πια, όπως προσδιόρισε το Χριστόδουλο Ξηρό- ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter