Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 15:24

Cascade Gambit 2013 - Eλληνο-αμερικανική συνεκπαίδευση τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων

Άσκηση με αντικείμενα εκπαιδεύσεως την εκτέλεση αλμάτων ημέρα και νύχτα, τη συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου ημέρα και νύχτα καθώς και τη συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφόρων τύπων ημέρα και νύχτα. Άσκηση με αντικείμενα εκπαιδεύσεως την εκτέλεση αλμάτων ημέρα και νύχτα, τη συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου ημέρα και νύχτα καθώς και τη συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφόρων τύπων ημέρα και νύχτα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, προσωπικό του 352 Special Operation Group (SOG) της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε άσκηση με τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Strategy Reports, η άσκηση πραγματοποιείται από 5 έως 19 Ιανουαρίου σε περιοχές της Αττικής (Μέγαρα, Ελευσίνα, Πεδίο Βολής Καράβια) με αντικείμενα εκπαιδεύσεως την εκτέλεση αλμάτων ημέρα και νύχτα, τη συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου ημέρα και νύχτα καθώς και τη συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφόρων τύπων ημέρα και νύχτα. Το προσωπικό του 352 SOG συμμετέχει στη συνεκπαίδευση με τα νέα του αποκτήματα, συγκεκριμένα με 3 αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων MC-130J Commando II και 3 αεροσκάφη κάθετης από/προσγείωσης CV-22Β Osprey (τα οποία αντικατέστησαν τα MC-130H Combat Talon II και ελικόπτερα MH-53 Pave Low, αντίστοιχα).

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες συνεκπαιδεύσεις του 352 SOG και προσωπικού της ΔΔΕΕ (ΕΤΑ, Ζ΄ ΜΑΚ, ΔΥΚ, 31 ΜΕΕΔ) πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 9-20 Ιουλίου 2012 και 10-23 Μαΐου 2013 σε περιοχές της Αττικοβοιωτίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter