Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 15:24

Συνάντηση Αβραμόπουλου με εκπροσώπους Ελληνο-αμερικανικών και Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για τις εξελίξεις στις Ελληνοϊσραηλινές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και τις πρωτοβουλίες της χώρας μας ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για τις εξελίξεις στις Ελληνοϊσραηλινές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και τις πρωτοβουλίες της χώρας μας ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιπροσωπεία εκπροσώπων από τις Ελληνο-αμερικανικές οργανώσεις ΑΗΙ και AHEPA, καθώς και από Αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ, στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργανώνουν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για τις εξελίξεις στις Ελληνοϊσραηλινές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και τις πρωτοβουλίες της χώρας μας ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή και ότι παρά την κρίση διατηρεί ένα από τα πλέον ικανά και αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στις σχέσεις με το Ισραήλ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εξελίσσονται εξαιρετικά σε όλους τους τομείς και βεβαίως στην Άμυνα. Οι διμερείς σχέσεις δεν στρέφονται εναντίον άλλων. Αντιθέτως, κινούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και τίθενται στην υπηρεσία των διεθνών οργανισμών, με σκοπό την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή, επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος και εξήγησε ότι η διενέργεια κοινών ασκήσεων αποτελεί μήνυμα ειρήνης και εγγύηση σταθερότητας.

Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την κρίση στη Συρία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στην αντιπροσωπεία εκπροσώπων από την Ελληνική και την Εβραϊκή διασπορά συμμετείχαν από το American Hellenic Institute (AHI) οι κ.κ. Νικ Λαρυγγάκης, Τζέιμς Λαγός, Κώστας Αλεξάκης και Πήτερ Μπότα. Την οργάνωση AHEPA εκπροσώπησαν οι κ.κ. Άντονι Κουζούνης, Βασίλης Μωσαΐδης, Νικ Αρουτζίδης και Άντριου Καφφές. Εκ μέρους των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Malcolm Hoelein, Richard Stone, Allan Jacobs, Dan Mariaschin, Robert Sugarman, William Bram και Alan Schneider.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter