Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 16:39

Χανιά: Μετέτρεψαν το πυροσβεστικό όχημα σε ... ενυδρείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φαντασία ενός πυροσβέστη, η οικονομική αλλά και ψυχολογική ενίσχυση των συναδέλφων του, μετέτρεψαν ένα παλιό όχημα Mercedes – Benz 608D, σε ένα πρωτότυπο ενυδρείο. Η φαντασία ενός πυροσβέστη, η οικονομική αλλά και ψυχολογική ενίσχυση των συναδέλφων του, μετέτρεψαν ένα παλιό όχημα Mercedes – Benz 608D, σε ένα πρωτότυπο ενυδρείο.

Από τις αρχές Αυγούστου, ένα ιδιαίτερο ενυδρείο κοσμεί τις εγκαταστάσεις του 1ου Π.Σ. Χανίων, το οποίο είχε την ευκαιρία να δει ο Υπουργός Δ.Τ.&Π.τ.Π. κ. Βασίλη Κικίλιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Υπηρεσία.
Μια πρωτότυπη ιδέα, πολύ φαντασία και πάρα πολύ δουλειά, οδήγησαν σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η φαντασία ενός πυροσβέστη, η οικονομική αλλά και ψυχολογική ενίσχυση των συναδέλφων του, μετέτρεψαν ένα παλιό όχημα Mercedes – Benz 608D, σε ένα πρωτότυπο ενυδρείο.

Η φαντασία ενός πυροσβέστη, η οικονομική αλλά και ψυχολογική ενίσχυση των συναδέλφων του, μετέτρεψαν ένα παλιό όχημα Mercedes – Benz 608D, σε ένα πρωτότυπο ενυδρείο.

Μια ομάδα ανθρώπων συνέδραμαν, ώστε ένα παλαιό φορτηγό να μετατραπεί σε πυροσβεστικό όχημα. Η προσπάθεια κατασκευής του ενυδρείου κράτησε περίπου ένα χρόνο, χρειάστηκε να στηθούν και να ενωθούν τα τζάμια του ενυδρείου, να γίνουν ξεχωριστά η βαφή, οι επισκευές και να βρεθούν τα ανταλλακτικά στο όχημα, ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

Η φαντασία ενός πυροσβέστη, η οικονομική αλλά και ψυχολογική ενίσχυση των συναδέλφων του, μετέτρεψαν ένα παλιό όχημα Mercedes – Benz 608D, σε ένα πρωτότυπο ενυδρείο.

Όσον αφορά αποκλειστικά το περιβάλλον του ενυδρείου, επιχειρήθηκε μια βιοτοπική προσέγγιση της λίμνης Μαλάουι της Αφρικής. Τα κριτήρια ήταν η εύκολη συντήρηση, η σχετική ανθεκτικότητα και το καλαίσθητο αποτέλεσμα.
Οι πολίτες που επισκέπτονται την Υπηρεσία, σταματάνε έκπληκτοι, το θαυμάζουν, το φωτογραφίζουν, φεύγουν χαμογελώντας, ενώ οι συνάδελφοι το επισκέπτονται καθημερινά γιατί τους αποφορτίζει και τους ηρεμεί. «Είναι το κόσμημα της Υπηρεσίας μας», λένε και το καμαρώνουν.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 16:50