Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 15:06

Μάχη με τις φλόγες στον Υμηττό – Ζημιές σε σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στον Υμηττό στο ύψος της περιοχής του Καρέα. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια, καθώς η φωτιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από τις 40 καλόγριες.

Ένα σπίτι και μία ταβέρα κάηκαν στην περιοχή του Καρέα. Η πυρκαγιά κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και περίπου στις 14:00 οι φλόγες πλησίαζαν σπίτια ακόμα και στην Ηλιούπολη.

2 kareas

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ρίψεις νερού κάνουν δύο ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή επιχειρεί ένα Καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Στο υπουργείο Άμυνας μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Στον Βύρωνα βρέθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους κατοίκους. Μιλώντας αργά το μεσημέρι στο Mega, o δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, είπε ότι η κατάσταση στην περιοχή του είναι λίγο καλύτερη. Έκκληση να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί έκανε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά σε έκταση με πεύκα και ελιές στο Κορωπί, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικές έδρασαν έγκαιρα και περιορίσαν το μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Δύσκολη μέρα θα είναι και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, καθώς θα πνέουν ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα.


VIDEO-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΡΕΑ από realmedialive

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter