Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 08:41

Τορπίλη στην καρδία της Εθνικής μας κυριαρχίας!

Η Τουρκία, με δηλώσεις, παρεμβάσεις, χάρτες, Notams και δυναμικές ενέργειες (βλ. Ίμια), προσπαθεί να επιβάλλει την ίση μοιρασιά του Αιγαίου, (κατ' αρχήν) σε θέματα «Έρευνας και Διάσωσης», διεκδικώντας την περιοχή ανατολικά του μεσημβρινού, που περνά περίπου από τη Νάξο! Η Τουρκία, με δηλώσεις, παρεμβάσεις, χάρτες, Notams και δυναμικές ενέργειες (βλ. Ίμια), προσπαθεί να επιβάλλει την ίση μοιρασιά του Αιγαίου, (κατ' αρχήν) σε θέματα «Έρευνας και Διάσωσης», διεκδικώντας την περιοχή ανατολικά του μεσημβρινού, που περνά περίπου από τη Νάξο!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ

Καλά λένε ότι ... «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»!! Την ώρα που εμείς, στην εξωτερική μας πολιτική, ασχολούμαστε με τη Βενεζουέλα, το Ουκρανικό, τη Συρία και το Ιράκ και τους απανταχού στον κόσμο πονεμένους, «ΚΑΠΟΙΟΙ» άλλοι, δουλεύουν συστηματικά, μεθοδικά και με μακροχρόνια αταλάντευτη Εθνική Στρατηγική, για να επιτύχουν τους στρατηγικούς στόχους τους, σε βάρος της Εθνικής κυριαρχίας μας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας!

Οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις, τα ρεπορτάζ και οι δηλώσεις αναλυτών και εφημερίδων, έχουν την αξία τους, αλλά δεν δημιουργούν «δεδομένα πολιτικής»! Αντίθετα, οι δηλώσεις των Ηγετών, δημιουργούν σοβαρό προηγούμενο «πολιτικής» στη διπλωματία και στη στρατηγική των Χωρών! Έτσι λοιπόν δηλώσεις ηγετών όπως:
-«Η Τουρκία ως μεγάλη δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου, πρέπει να διεκδικήσει να ασκήσει τα δικαιώματα και τις ευθύνες της, σε θέματα Έρευνας και Διάσωση και στην περιοχή του Αιγαίου, ισότιμα με τους γείτονες της» (Ερντογάν και Νταβούτογλου)!
-«Στη θάλασσα (Αιγαίο) δεν υπάρχουν σύνορα» (Τσίπρας)!
-«Η Ελλάδα από μόνη της, χωρίς τη συνδρομή της Τουρκίας, δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης (δηλαδή της Ελλάδας)» (Μέρκελ και πλήθος Ευρωπαίων Ηγετών χθες στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο)!
... δημιουργούν ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα, καθώς οι δηλώσεις στην διπλωματία είναι προπομπός προθέσεων και οι προθέσεις .... που μεθοδικά «ωριμάζουν», τελικά μετουσιώνονται σε Αποφάσεις Γεωπολιτικής και Τετελεσμένα Εθνικής Κυριαρχίας, ... χωρίς να πέσει τουφεκιά!

Για να δούμε ΠΟΙΟΣ είναι «ο φερετζές» της όλης αυτής διεθνούς μεθόδευσης (συμπαιγνίας), θα πρέπει να έχουμε παρακολουθήσει και να έχουμε πάντα υπόψη μας, τους γεωστρατηγικούς στόχους της αντιπάλου μας, της Τουρκίας!
ΠΟΙΟΣ είναι ο πυρήνας της αντιπαράθεσης μας με την Τουρκία, για το Αιγαίο;
Είναι ... «ο διαχωρισμός του Αιγαίου», σε δύο ίσες περιοχές, όπως δείχνει ο χάρτης της Τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Μεταφορών! Η Τουρκία, με δηλώσεις, παρεμβάσεις, χάρτες, Notams και δυναμικές ενέργειες (βλ. Ίμια), προσπαθεί να επιβάλλει την ίση μοιρασιά του Αιγαίου, (κατ' αρχήν) σε θέματα «Έρευνας και Διάσωσης», διεκδικώντας την περιοχή ανατολικά του μεσημβρινού, που περνά περίπου από τη Νάξο!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα!
1.Μετά τα προηγούμενα και τα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η Τουρκία (γκρίζες ζώνες, κλπ), αυτό που πλέον της λείπει, είναι η διεθνής νομιμοποίηση! Η διεθνής αποδοχή δηλαδή, ότι ... «η Τουρκία, έχει τελικά δίκιο και έτσι πρέπει να γίνει»!
2.ΠΟΙΟΣ δημιουργεί το πρόβλημα, εισβολής των «μεταναστών» στη Χώρα μας; Από ΠΟΥ αυτοί «εισβάλλουν» στην Χώρα μας; ΠΟΙΟΣ τους διευκολύνει, τους προτρέπει και τους προωθεί στη Χώρα μας; Μα η Τουρκία, ασφαλώς και αποδεδειγμένα!

ΑΡΑ ... (μας λένε και θέλουνε να το πιστέψουμε), «αν τα βρείτε με την Τουρκία στο Αιγαίο (μοιράζοντας τα εκεί σαν φίλοι), τότε τα σύνορα θα φυλάγονται πιο αποτελεσματικά ... και μαζί, θα ανασχέσετε αποτελεσματικά την εισβολή μεταναστών στην Ευρώπη» (και ΟΛΟΙ θα είμαι καλά ... και οι Τούρκοι καλύτερα)!
Δηλαδή απλά, ΑΦΟΥ η Τουρκία θα πάρει αυτό που θέλει, από τη Χώρα μας, ... ΤΟΤΕ θα πράξει και αυτή, αυτά που το διεθνές δίκαιο της επιβάλλει, τότε δηλαδή θα αποτρέπει την χερσαία προσέγγιση μεταναστών στις ακτές της στο Αιγαίο και ... ΕΤΣΙ, θα αποδεχτεί πόσο αποτελεσματική είναι η συμμετοχή της, στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ευρώπης (Ελλάδας), ... ΜΕΧΡΙ ότου μετά, να αρχίσει και διογκωθεί η ίδια κατάσταση ... και στα χερσαία σύνορα της Ευρώπης (βλέπε Έβρο) και να διεκδικήσει εύλογα πλέον και εκεί ... τη συνδρομή της!

«Βάζουνε δηλαδή το λύκο (Τουρκία), να φυλά τα πρόβατα (Ελλάδα)»! Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο μας μέλλει να πάθουμε;

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 08:50