Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021
Write on Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνία για την προμήθεια 80 μαχητικών αεροσκαφών Rafale υπέγραψαν σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Γαλλία.

H συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του ισχυρού άνδρα των Εμιράτων, πρίγκιπα διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγίντ αλ Ναχιάν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault Aviation, η συμφωνία αφορά την προμήθεια Rafale στην έκδοση F4. Έτσι τα ΗΑΕ θα είναι «ο πρώτος εκτός της Γαλλίας» χρήστης αυτής της έκδοσης του μαχητικού. 

Το ύψος του συμβολαίου δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό, σύμφωνα με το Bloomberg όμως φτάνει τα 19 δισ. δολάρια. Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διατηρούν καλές οικονομικές σχέσεις, ενώ το Παρίσι διαθέτει μόνιμη στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα των Εμιράτων.

 
Write on Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Γράφει Σπυρίδων Λεπίδας: Μέλος Δ.Σ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Αθηνών

Δυστυχώς αυτή φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα για τους πολίτες της Αττικής, βλέποντας το μοναδικό τους απάγκιο στον τομέα της ασφάλειας, ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά, να γίνεται απόμακρο πλέον και άνευ ουσίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καλούνται να μετακινήσουν την εμπειρία τους και την αποτελεσματικότητα τους, στους κεντρικούς οδικούς άξονες και στις εθνικές οδούς, προκειμένου να καλύψουν τα χιλιόμετρα που τους ζητούνται ώστε να... «φαίνεται» ότι δουλεύουν.

- Mην εστιάζετε σε συλλήψεις για ναρκωτικά,
- Μην εστιάζετε σε συλλήψεις για Ν. περί όπλων
- Μην εστιάζετε σε συλλήψεις για πλαστογραφημένα έγγραφα.

Τι και αν ο στόλος των μοτοσυκλετών είναι απαρχαιωμένος με μοτοσυκλέτες που έχουν στο κοντέρ τους έως και 170.000 και δουλεύουν διπλοβάρδιες κουβαλώντας 4 αστυνομικούς.
Τι και αν τα ασύμφορα service σε ασύμφορες πλέον μηχανές γίνονται με το σταγονόμετρο καθιστώντας την κίνηση αυτών επικίνδυνη.
Τι και αν συνελήφθη συμμορία ανηλίκων στον Κολωνό με μαχαίρια να μαχαιρώνουν ανυποψίαστους πολίτες.
Τι και αν σύλληψη της ΔΙ.ΑΣ για πλαστογραφημένη ταυτότητα στην Β/Α Αττική, οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος ένστολων κακοποιών.
Τι και αν λόγω των ναρκωτικών πολλοί δρόμοι του κέντρου έχουν γίνει απροσπέλαστοι από διακινητές και χρήστες ηρωίνης, sisha, και κάνναβης.
Τι και αν κάτοικοι των περιοχών, Αγ. Παντελεήμων, Κυψέλης Κολωνού και Πατησίων, νιώθουν ελεύθεροι πολιορκημένοι στα σπίτια τους λέγοντας προς κάθε κατεύθυνση πως το τελευταίο δίμηνο η κατάσταση στις πιο εγκληματογόνες περιοχές της Αθήνας έχει πάρει την ανιούσα, καθώς δεν βλέπουν πλέον την ΔΙ.ΑΣ, μέσα στα στενά, κάτω από τα σπίτια τους, δίπλα τους, κοντά τους..

Η προσπάθεια προβολής μιας νηνεμίας, στην διαχείριση της εγκληματικότητας, προκειμένου, όπως φαίνεται, η αστερόεσσα ηγεσία να μην χρειαστεί να διαχειριστεί δύσκολα περιστατικά, προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την δύσκολη πραγματικότητα.

Αυτού του τύπου η εγκληματικότητα, όχι το οργανωμένο έγκλημα, όχι η τρομοκρατία, αλλά η ληστεία, η κλοπή, η διάρρηξη, η διακίνηση, η σύσταση συμμοριών, τα μαχαιρώματα κτλ, καταπολεμούνται με αστυνομική παρουσία σε στενά και απόμακρα σοκάκια, σε μη φωτιζόμενους δρόμους και απόμακρα σημεία. Εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό μεσουρανούσε η ΔΙΑΣ (βάσει στατιστικών, συλλήψεων προσαγωγών και ελέγχων της Άμεσης Δράσης).

Οι πολίτες και η ΔΙ.ΑΣ αναγκάζονται να μπουν σε μια ζοφερή κατάσταση, όπου οι πολίτες την ζητούν και η ηγεσία, με προφορικές πλέον εντολές, ούτε καν μέσω γραπτών μηνυμάτων viber όπως μέχρι πρόσφατα, για να μην έχει κάποιος την εν τοις πράγμασι ευθύνη, απαιτεί από τους αστυνομικούς να γίνουν χιλιομετροφάγοι χάριν της εικόνας και της "ηρεμίας", καταστρατηγώντας ακόμα και Π. Δ και κανονισμό λειτουργίας της ΔΙΑΣ, που αναφέρεται ρητά σε κοινωνικοποίηση και διείσδυση στα μικρά και απόμακρα στενά, που είναι ο φυσικός της χώρος και μεγαλούργησε όλα αυτά τα χρόνια, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Το αποκορύφωμα είναι, ότι ακόμα και μετά την κραυγή απελπισίας των πολιτών, κανείς δεν φαίνεται να ακούει και να λαμβάνει υπόψιν τις εκκλήσεις για ορθολογική διαχείριση. Σε νυχτερινές βάρδιες, εκεί που το πρόβλημα γιγαντώνεται, για ολόκληρες περιοχές που ανθεί η εγκληματικότητα πχ Κυψέλη, Πατήσια, Άγιος Παντελεήμων, εκεί που υπήρχε μια ομάδα ανά τομέα, πλέον υπάρχουν μέρες που ΜΙΑ!! ομάδα ΔΙΑΣ επιχειρεί σε όλους τους παραπάνω τομείς.

Επειδή στο συγκεκριμένο τομέα ευθύνης, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα προκύψει σύλληψη, όταν η ομάδα θα οδηγηθεί στο Α. Τ, όλες αυτές οι περιοχές μέχρι να διεκπεραιωθεί η σύλληψη θα μείνουν χωρίς περιπολία, παρά μόνο με ένα Περιπολικό της Αμέσου Δράσεως, το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί όλο το βάρος των σημάτων που θα προκύψουν.

Αντίθετα, στο Κολωνάκι και σε άλλες avant garde περιοχές σταθερά και απαρέγκλιτα περιπολούν όλο το 24ωρο μόνιμα 2 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Η λογική του παραλόγου, επί τω έργω.

Η διαχείριση της Άμεσης Δράσης, της ΔΙ.ΑΣ και των περιπολικών, απαιτεί, αίσθημα ευθύνης, όχι ευθυνοφοβία, απαιτεί στήριξη στο προσωπικό όχι αποστράγγιση, στέλνοντας πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, μέτρα σε δικαστήρια και μεταγωγές, όταν σε Υπουργείο ΓΑΔΑ και φύλαξη επισήμων, δεν μπορείς να περάσεις από τα πολλά γραφεία τις καρέκλες τους καφέδες και τα air condition. Χρειάζεται συστράτευση του προσωπικού, ώστε ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά να βγουν στο δρόμο και στα στενά, αντί να πάνε σε μέτρα και αλλότρια καθήκοντα, προκειμένου να μην χαλάσουν την βόλεψη και την ησυχία τους κάποιοι.

Σύσσωμη η ηγεσία έχει ενημερωθεί, για τα πάντα και σε όλους τους τόνους.

Ο καθείς είναι υπόλογος των πράξεων και των δράσεων. Όλοι κρινόμαστε βάσει του έργου που επιτελούμε... Και ο αυστηρότερος κριτής, είναι ο πολίτης.