Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 14:42

Πολυτεχνείο: 5.000 αστυνομικοί, drones και «Δράση» στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν επεισόδια τόσο έξω από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, όσο και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν επεισόδια τόσο έξω από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, όσο και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Με «απόρθητο φρούριο» θα μοιάζει η Αθήνα κατά τη διάρκεια του τριημέρου από 15 έως και 17 Νοεμβρίου, όπου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν επεισόδια τόσο έξω από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, όσο και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα Εξάρχεια, ενώ άντρες με πολιτικά θα πραγματοποιούν προληπτικές προσαγωγές. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ βρίσκεται και η πρώην ΑΣΟΕΕ, μετά και τα χθεσινά επεισόδια, ενώ η αστυνομία θα βρίσκεται σε συναγερμό όχι μόνο την 17 Νοεμβρίου αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, καθώς το κλίμα χαρακτηρίζεται «ηλεκτρισμένο» μετά και τις εκκενώσεις καταλήψεων, αλλά και τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Drones και ελικόπτερο

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα περιλαμβάνει την διακριτική φύλαξη κρατικών κτηρίων και αστυνομικών τμημάτων στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να αποτελέσουν στόχο καταδρομικών επιθέσεων.

Την Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πορείες, θα πετούν συνεχώς drones καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να μεταδίδει live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Γ.Α.Δ.Α. αλλά και για να ελέγχει τις ταράτσες κτηρίων ώστε να αποφευχθεί αυτές να αποτελέσουν «ορμητήριο» επιθέσεων διαδηλωτών, όπως είχε γίνει πρόσφατα ως απάντηση στην εκκένωση κατάληψης.

Η ομάδα Δράση

Στους δρόμους θα βγει και η Ομάδα Δράση (πρώην Δέλτα), μαζί με τις ομάδες "Ζ" και ΔΙΑΣ, αλλά και τους άντρες της Κρατικής Ασφάλειας που θα «οργώσουν» κυριολεκτικά το κέντρο της πρωτεύουσας. Η Ομάδα Δράση, που αποτελείται από 51 αστυνομικούς με μηχανάκια μικρού κυβισμού και έκανε «ντεμπούτο» την Δευτέρα (11/10) στα επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην οδό Πατησίων, θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιμετρικά των Εξαρχείων.

Απομόνωση «κουκουλοφόρων» και εισβολή στα Πανεπιστήμια

Το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει «απομόνωση» των κουκουλοφόρων (εάν αυτοί εμφανιστούν) κατά τη διάρκεια της πορείας για να μην τους δοθεί «χώρος» να δράσουν. Για πρώτη φορά φέτος οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να επιχειρήσουν εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε περίπτωση επεισοδίων,χωρίς μεσολάβηση των πρυτανικών Αρχών και του Εισαγγελέα.