Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 22:54

Ομάδα ΔΙΑΣ: Πιστοί στη Μονάδα οι αστυνομικοί - Δεν επιθυμούν την ...εθελοντική μετακίνηση σε περιπολικά

Προβληματισμό στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκαλεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την μετακίνηση στελεχών από την Δίκυκλη Αστυνόμευση στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Προβληματισμό στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκαλεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την μετακίνηση στελεχών από την Δίκυκλη Αστυνόμευση στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Προβληματισμό στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκαλεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την μετακίνηση στελεχών από την Δίκυκλη Αστυνόμευση στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, ενώ η διαταγή για εθελοντική μετακίνηση σε άλλο Τμήμα της Διεύθυνσης, έπεσε ουσιαστικά στο κενό, καθώς μόλις ένα (1!) στέλεχος αιτήθηκε να φύγει από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Όλοι όσοι στελεχώνουν τη νευραλγική αυτή υπηρεσία, επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή, να σταθούν δίπλα στον πολίτη και να συνεχίσουν να υπηρετούν από αυτό το μετερίζι.

Έτσι, οι πληροφορίες περί ... ενδεχόμενης "μετατροπής" των μετακινήσεων από εθελοντικές σε υποχρεωτικές, δημιουργεί προφανώς μέγα ζήτημα. Γιατί όταν μιλάμε για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αγκαλιάσει η κοινωνία λόγω της αποτελεσματικότητάς της στον αγώνα για αντιμετώπιση κάθε λογής εγκλήματος ή παραβατικότητας, το θέμα παύει να είναι αυστηρώς υπηρεσιακό.

Επίσης, από τα παραπάνω προκύπτουν ερωτήματα: Πως προέκυψε η ανάγκη για στελέχωση των περιπολικών; Που πήγαν και γιατί μετακινήθηκαν οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτά; Τι ανάγκες κάλυψαν; Είναι δυνατόν να ζητείται (έστω και εθελοντικά) από τα έμπειρα στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να αφήσουν τη Μονάδα τους για να στελεχώσουν τα περιπολικά;

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που δημοσίευσε στο facebook, ένα στέλεχος της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.:

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ... όμως....
Τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί μόνιμη συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων της ΔΙ.ΑΣ και των περιπολικών, η διαταγή για μετακίνηση πολύτιμου μέρους της δύναμης της ΔΙ.ΑΣ στα περιπολικά.
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,
η διαταγή για εθελοντική μετακίνηση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ σε άλλο τμήμα της Διεύθυνσης βρήκε ανάχωμα, την αγάπη και τον σεβασμό των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ ,προς τη μονάδα, που αγαπήθηκε όσο καμία από τους πολίτες και τους υπηρετούντες σε αυτή.
Έως και σήμερα, ο αριθμός των αστυνομικών που θέλουν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία, που τρώνε καθημερινά κρύο, ζέστη και καθημερινές κακουχίες, έφτασε τον απίστευτο αριθμό της (1) ΜΙΑΣ!!! αίτησης από όλες τις διευθύνσεις της Αττικής. Δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη κίνηση.
Θα ακούσετε πάλι τις συνδικαλιστικές σειρήνες και θα την μετατρέψετε σε υποχρεωτική; Θα γίνετε ο πρώτος υπουργός, που θα μετακινεί υποχρεωτικά, αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά τα πάντα για τους πολίτες, την κοινωνία και την ευταξία των πόλεων;
Εμείς, εφόσον μας ζητηθεί, θα υπηρετήσουμε τον πολίτη και θα τιμήσουμε την στολή μας, από οποίο πόστο και αν χρειάζεται, αλλά να γνωρίζετε και να θυμάστε, ότι η ψυχή μας, το μυαλό μας και η καρδιά μας, θα είναι πάντα στη μονάδα μας, που αγαπήσαμε και αγαπήθηκε όσο καμία και στους δεκάδες αστυνομικούς που πότισαν με το αίμα τους, το σήμα και την στολή της ΔΙ.ΑΣ.
ΛΕΠΙΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΙ.ΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητά τους ήρωες της Ομάδας ΔΙΑΣ για να τους ευχαριστήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΔΙΑΣ: Ασφάλεια για τους έχοντες, κάτω από το χαλί η εγκληματικότητα για τους πληβείους»

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 23:13