Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019
Write on Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), το πιο «ζωντανό» και μαζικό τμήμα της Εφεδρείας, ετοιμάζεται για μία ακόμα φορά να δώσει τη «μάχη» στο εξωτερικό, ανάμεσα σε δεκάδες στρατιωτικές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, αναχωρεί την Τρίτη (8/10) για να συμμετάσχει στην πλέον απαιτητική και φημισμένη άσκηση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό, το Cambrian Patrol 2019, για τέταρτη μάλιστα φορά. Όπως είναι γνωστό, τις τρεις προηγούμενες κατάφερε να αποσπάσει ισάριθμες διακρίσεις (με 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια) και να κερδίσει το σεβασμό όλων.

H φετινή άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, από 11 έως 20 Οκτωβρίου 2019.

 

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, πως χάρη στην προσπάθεια αυτών των ανδρών, η ΛΕΦΕΔ και ο θεσμός της ελληνικής εφεδρείας στέλνει ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ειδικά στους καιρούς που ζούμε... Τα διδάγματα και οι εμπειρίες από το Camprian Patrol, μεταλαμπαδεύονται σε όλους τους ενεργούς εφέδρους, μέσα από την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, που αποτελεί έναν θεσμό – ορόσημο για τους συνειδητοποιημένους Έλληνες. Το ετήσιο ραντεβού για τους εφέδρους από Ελλάδα και Κύπρο, αποτελεί μια ευκαιρία για να δοκιμαστούν τακτικές, γνώσεις και ...αντοχές, μέσα από μια διαδικασία που κάθε χρόνο εξελίσσεται και παρέχει ρεαλιστικές συνθήκες στρατιωτικής εκπαίδευσης, χάρη στο φιλότιμο, την ανιδιοτελή προσφορά και την πίστη στο θεσμό της εφεδρείας!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter