Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022
Write on Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λήξη συναγερμού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, μετά από πληροφορίες της CIA ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης Αραβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια πτήση που κατευθυνόταν προς Ντουμπάι δεν απογειώθηκε ενώ το αεροσκάφος και οι επιβάτες της ελεγχθήκαν διεξοδικά χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Η δεύτερη πτήση της Emirates με προορισμό τη Νέα Υόρκη προσγειώθηκε πριν από λίγο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνοδευόμενη από δυο F-16 της 340 Μοίρας που απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, ενώ πέταξε αποκλειστικά πάνω από τη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους με αποτέλεσμα το αεροπλάνο αυτό να επιστρέψει στην Αθήνα.

Δείτε Live εικόνα από τα Σπάτα:

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από το Σάββατο 29 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), με άρματα LEO2 (A4 και HEL), με συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων του C/1-18 Infantry Regiment των ΗΠΑ, με άρματα Μ1Α1 ABRAMS, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων. 

16677310151666035687isk 0918

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, προέκυψε από το συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με την επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.

1667731015482482714isk 1146

1667731015620491252isk 1125

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους.

1667731015172797473isk 1991

Την τελική φάση του διαγωνισμού παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η κ. Salina Rico, Deputy Principal Officer του Αμερικανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, ο COL Kelly McDonald, Chief ODC-GR, παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους πεσόντες Ιππείς του Έπους του 1940, στο μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Η τελετή περιέλαβε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ιππικού στη μνήμη των Πεσόντων κατά το Έπος του 1940.

16679291828923966351

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης, με την παρουσία τους η κ. Παναγιώτα Μητροκώστα ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού –Τεθωρακισμένων Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυριάκος, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σύρατε σπάθην: Η δράση του Ελληνικού Ιππικού στην εποποιία 1940 - 1941

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην κατάσχεση ενός πλοίου που κατευθύνονταν προς τη Λιβύη μεταφέροντας θωρακισμένα οχήματα προχώρησε η ναυτική δύναμη που επιτηρεί την θαλάσσια περιοχή στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Ειρήνη" δυνάμει της απόφασης 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων.

Καθήκοντα Διοικητή της δύναμης, ασκεί ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ του Πολεμικού Ναυτικού. Το πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Αλμυρού Βόλου για τα περαιτέρω.

FhI FjHWAAERHMY

Όπως είναι γνωστό, η Επιχείρηση ‘Ειρήνη’ παρακολουθεί στενά ύποπτα πλοία, ανεξαρτήτως προέλευσης, και διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.