Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 21:25

Εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στους Παξούς

Οι παράνομοι αλλοδαποί περισυνελέχθησαν από το προσωπικό του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας. Οι παράνομοι αλλοδαποί περισυνελέχθησαν από το προσωπικό του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας, βρίσκεται σκάφος σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών. 

Άμεσα προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους απέπλευσαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία και εντόπισαν πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 41 ναυτικά μίλια δυτικά της νήσου Παξών, το σκάφος «Η ΕΓΓΟΝΑ ΜΟΥ» Ν.Π. 6864 μεδεκαέξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Το εν λόγω σκάφος είχε κλαπεί από το λιμενικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας.

Οι ανωτέρω περισυνελέχθησαν από το προσωπικό του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Γουβιών Κέρκυρας. Χειριστής του σκάφους, φέρεται ένας εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 48 ετών, ο οποίος και συνελήφθη.
Μετά από εντολή κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οι δεκαπέντε αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ.Κασσιόπης για τις δικές του ενέργειες, ενώ το σκάφος «Η ΕΓΓΟΝΑ ΜΟΥ» πρόκειται να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 21:24