Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 08:43

Τελετή υποδοχής Πρωτοετών Σπουδαστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Η ΑΕΝ Κύμης λειτουργεί από το 1955 μέχρι και σήμερα έχοντας προσφέρει χιλιάδες αξιωματικούς Γέφυρας στην εμπορική ναυτιλία. Η ΑΕΝ Κύμης λειτουργεί από το 1955 μέχρι και σήμερα έχοντας προσφέρει χιλιάδες αξιωματικούς Γέφυρας στην εμπορική ναυτιλία.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών στην Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, παρουσία της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος. Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Αρχηγός του ΛΣ Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

DSC 0431

 

DSC 0500

Συνολικά στην ΑΕΝ Κύμης εισήχθησαν 41 πρωτοετείς δόκιμοι πλοίαρχοι οι οποίοι για 4 χρόνια θα εκπαιδευτούν στην ναυτική τέχνη και έπειτα θα επανδρώσουν ως αξιωματικοί τα πλοία του εμπορικού στόλου.

DSC 0376

Στην τελετή προσκλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων ∆υνάµεων, των Σωµάτων Ασφαλείας, οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της Κύμης καθώς επίσης και πολλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι των νέων δοκίμων πλοιάρχων. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στον χώρο ψυχαγωγίας της Ακαδημίας.

20161027 100610

Η Ακαδημία
Η ΑΕΝ Κύμης λειτουργεί από το 1955 μέχρι και σήμερα έχοντας προσφέρει χιλιάδες αξιωματικούς Γέφυρας στην εμπορική ναυτιλία. Η σχολή πλοιάρχων Κύμης βρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο της Ευβοίας. Κάθε χρόνο δεκάδες δόκιμοι πλοίαρχοι εισάγοντα στην σχολή, όπου για 4 χρόνια θα εκπαιδεύονται ώστε να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται για να επανδρώσουν επάξια ως μελλοντικοί πλοίαρχοι το σύνολο της εμπορικής ναυτιλίας.

20161027 100705

Η διοίκηση και το προσωπικό βρίσκονται κοντά στους σπουδαστές και διατηρούν το επίπεδο εκπαίδευσης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ βασικός στόχος της διοίκησης της σχολής είναι και η αναβάθμιση των υποδομών και του υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού της.

20161027 095126

 

Το 2015 εκπληρώθηκε ένα από τα βασικότερα αιτήματα της σχολής καθώς εφοδιάστηκε με 4 υπερσύχρονους εξομοιωτές γέφυρας οι οποίοι έρχονται να ολοκληρώσουν το σύνολο της προσφερόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας την δυνατότητα στους σπουδαστές να εφαρμόσουν πρακτικά πλέον - πριν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι - όσα έχουν διδαχτεί και να εξοικειωθούν με τα πλέον σύγχρονα συστήματα που θα συναντήσουν σε ένα πλοίο και τις πιθανές καταστάσεις και περιστατικά που θα συναντήσουν στην διάρκεια ενός πραγματικού ταξιδιού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 14:20