Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 18:31

Προβληματισμός για το μέλλον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής

Οι σύνεδροι από την πλευρά τους τόνισαν τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και ανάγκες ως επαγγελματίες και οικογενειάρχες. Οι σύνεδροι από την πλευρά τους τόνισαν τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και ανάγκες ως επαγγελματίες και οικογενειάρχες.

Με κεντρικό σύνθημα «Κερδίζουμε, ό,τι τολμούμε» που σηματοδοτεί την αγωνιστική δράση της ΠΕΑΛΣ, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 19 Οκτωβρίου 2013 το 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης, κατά το οποίο εγκρίθηκαν ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν στα Ταμεία μας ΜΤΝ και ΤΑΛΣ, καθώς και πληροφορίες αναφορικά με μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονου προβληματισμού για το μέλλον των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του οργανισμού που υπηρετούμε λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες κρίσης και τις αρνητικές συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει έτι περαιτέρω στην καθημερινότητα του σε υπηρεσιακό και ατομικό επίπεδο.

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παρέστησαν και χαιρέτησαν τις εργασίες του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης Γιώργος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος και ο κ. Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Μπαντιάς Δημήτριος.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονου προβληματισμού για το μέλλον των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι εξής:
Πολιτικές Αρχές: ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης Ε., ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αεράκης Γ., ο εκπρόσωπος του Γραμματέα πολιτικής Επιτροπής ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη κ. Χρονάκης Ε., οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. ΔιβΙνή Π, Βαμβουκάκης Γ. και Δελημιχάλης Ν., ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Πλιάκας Γ., ο Διευθυντής ΕΟΤ Ηρακλείου κ. ΜΙΧΛΟΣ Γ.
Στρατιωτικές Αρχές: ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος ΛΣ Αθανασόπουλος Αθ., ο ΕΒΑ/ΕΝΑ Υποναύαρχος ΛΣ Χονδρονάσιος Αθ., ο Επόπτης ΔΕΚΝ Υποναύαρχος ΛΣ Ματσάγγος Α., η Διοικητής 7ης ΠΕΔΙΛΣ Υποναύαρχος Λ.Σ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ Σ., ο Διευθυντής Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων Αρχηγείου Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παρασκευάς Π, ο Ανώτερος Διοικητής φρουράς Ηρακλείου Ταξίαρχος Ζαμπετάκης Γ., ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Ταξίαρχος ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Γ., ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Καραμαλάκης Μ., ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Ταξίαρχος Αραβιάκης Κ., ο Διοικητής της 126 ΣΜ Σμήναρχος Καλόγηρος Π., ο Διοικητής της 133 ΣΜ Σμήναρχος Τζωρμπατζάκης,
Συνδικαλιστικοί φορείς: ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βαρβάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ κ. Τσουκαράκης Α., ο Αντιπρόεδρος οικονομικών της ΠΟΑΣΥ κ. Ζαχαριουδάκης Α., ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Αντωνακάκης Εμ., ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ και μέλος του Δ.Σ. κ. Πανταγάκης Τ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης Α., ο Πρόεδρος της Ένωσης προσωπικού Λ.Σ. Αν.Κρήτης κ. Δαφέρμος Μ. και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Κρήτης Υποναύαρχος Λ.Σ. (εα) Περράκης Γ.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονου προβληματισμού για το μέλλον των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επιστολές απέστειλαν χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης Μ., ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Κεγκέρογλου Β., οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Διακάκη Μ., Κριτσωτάκης Μ. και Δερμιτζάκης Ι., ο Βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Μαριάς Ν. και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους, τους προσκεκλημένους αλλά και τους εισηγητές, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, αναφέρθηκε αφενός στο θέμα της ημερίδας τονίζοντας ότι η αυτήστοχεύει στην πραγματοποίηση μίας εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τα αίτια των ατυχηματικών περιστατικών στη θάλασσα και κυρίως για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται ώστε να καθίσταται ασφαλής η κολύμβηση και πραγματική απόλαυση η θάλασσα και αφετέρου στάθηκε στην δράση της Ένωσης κατά το τρέχον έτος παρουσιάζοντας αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν αλλά και τις προτεραιότητες της Ένωσης για το επόμενο διάστημα.

Στην ημερίδα εισηγήθηκαν: ο Διευθυντής Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων Αρχηγείου Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παρασκευάς Π., ο Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας Κ.Λ. Ηρακλείου Πλωτάρχης Λ.Σ. Δουβής Ε., ο Εκπαιδευτής εκπαιδευτών Ναυαγοσωστικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής/ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Τζίκας Γ., η Ιατροδικαστής Δρ. Νάθενα Δ., ο Δικηγόρος Κουτρουμπής Κ., ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Τσαμάνδουρας Β.

Οι σύνεδροι από την πλευρά τους τόνισαν τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και ανάγκες ως επαγγελματίες και οικογενειάρχες. Επιπλέον αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επαγγελματική τους καθημερινότητα από τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον, οι οποίες και συμπεριελήφθησαν στα συμπεράσματα του Συνεδρίου αλλά και στο ψήφισμα που θα αποσταλεί στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 17:54