Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 10:59

Τελετή Ορκωμοσίας Σημαιοφόρων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι ορκωμοσίες 80 νέων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014 και 12 νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013. Πραγματοποιήθηκαν χθες οι ορκωμοσίες 80 νέων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014 και 12 νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Αντιπροέδρου της Βουλής, Ιωάννη Τραγάκη, καθώς και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, πραγματοποιήθηκαν χθες οι ορκωμοσίες 80 νέων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014 και 12 νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου, κ.κ. Ιωσήφ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους αξιωματικούς, ανέφερε:

Συγχαρητήρια για την αποφοίτηση και την ένταξή σας στο Λιμενικό Σώμα. Με τον όρκο που δώσατε στο Σύνταγμα και τη Σημαία αναλαμβάνετε το βάρος της ευθύνης να στηρίξετε τη μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία του πλανήτη, που αποτελεί, συνάμα, τη μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Παράλληλα, αναλαμβάνετε την ευθύνη να εγκαθιδρύσετε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να διαφυλάξετε τα σύνορά μας.

Το Λιμενικό Σώμα, που χρόνια τώρα στηρίζει την Ελληνική ναυτιλία και προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, προσφέροντας ένα πολυσχιδές κοινωνικό και οικονομικό έργο, σήμερα σας αγκαλιάζει. Σας εμπιστεύεται για να διαχειριστείτε το μέλλον του. Η Πολιτεία, δείχνοντας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την εκτίμηση που έχει προς το έργο του Λιμενικού Σώματος, έχει προβεί στον εμπλουτισμό του με νέο στελεχιακό δυναμικό. Πριν από λίγο ορκίστηκαν ως δόκιμοι σημαιοφόροι 80 μελλοντικοί συνάδελφοί σας. Παρότι αυτό το διάστημα γίνονται περικοπές, η Πολιτεία, με το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, δίνει προς το Λιμενικό Σώμα τη δυνατότητα να μεγαλώσει και να ανταποκριθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στα πολυεπίπεδα καθήκοντά του. Αυτό δε θα μπορέσει ποτέ να το πετύχει αν οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και τα στελέχη του δεν τιμούν τον όρκο τους.

Εύχομαι , λοιπόν, σε εσάς να τιμήσετε ευπειθώς τον όρκο σας μέχρι το τέλος της καριέρας σας. Εύχομαι να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες με τις οποίες σας περιβάλλει η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία , η κοινωνία και οι οικογένειές σας, που σήμερα βρίσκονται εδώ και σας θαυμάζουν. Κυρίως, όμως, εύχομαι να κάνετε όλους εμάς υπερήφανους για το έργο που θα προσφέρετε. Καλή επιτυχία.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κουνουγέρης και Δημήτριος Τσιαδής, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, φορείς του Νομού Πειραιά, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας.