Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 17:23

Σε διαθεσιμότητα λιμενικός του Ρεθύμνου για σεξουαλική παρενόχληση!

Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας. Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του περιστατικού.

Μια γυναίκα βαθμοφόρος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, κατήγγειλε στην Υπηρεσία της ότι την 25-12-2013, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη χρήση σωματικής βίας από συνάδελφό της, βαθμοφόρο του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του λιμενικού καταστήματος.

Για το εν λόγω συμβάν, ήδη διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων.