Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 10:12

Η αναγκαιότητα του Demo Team F-16 Zeus

Η ελληνική αποστολή διέπρεψε, τόσο με τις δύο αεροπορικές επιδείξεις που πραγματοποίησε ο Σμηναγός (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης, όσο και με την συνολικότερη παρουσία όλης της Ομάδας, στην αεροπορική βάση της Πολωνικής Αεροπορίας. Η ελληνική αποστολή διέπρεψε, τόσο με τις δύο αεροπορικές επιδείξεις που πραγματοποίησε ο Σμηναγός (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης, όσο και με την συνολικότερη παρουσία όλης της Ομάδας, στην αεροπορική βάση της Πολωνικής Αεροπορίας.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με την άψογη εμφάνιση σε αέρα και έδαφος η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team) της Πολεμικής Αεροπορίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στο Radom International Airshow 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία το διήμερο 24 – 25 Αυγούστου.
Η ελληνική αποστολή διέπρεψε, τόσο με τις δύο αεροπορικές επιδείξεις που εκτέλεσε ο Σμηναγός (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης, όσο και με την συνολικότερη παρουσία όλης της Ομάδας, στην αεροπορική βάση της Πολωνικής Αεροπορίας.

Η καθολική αποδοχή που είχαν οι Έλληνες πιλότοι και Τεχνικοί, από τους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το αεροδρόμιο (οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι άγγιξαν τις 120.000 το διήμερο) αλλά και από τους συναδέλφους τους των άλλων αποστολών, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως η Πολεμική Αεροπορία και η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" είναι οι άξιοι πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο που είχε στηθεί από την ελληνική αποστολή μιλούσαν με θαυμασμό για τις επιδείξεις του Demo Team, ενώ είναι γεγονός πως την πρώτη ημέρα, οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει την ελληνική εμφάνιση ως την πρώτη διεθνή συμμετοχή στο airshow, με στόχο να ξεσηκωθούν οι χιλιάδες θεατές από το δυναμικό πρόγραμμα του F-16, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από την ανταπόκριση του κόσμου κατά την εκτέλεση της επίδειξης, αλλά κυρίως με την προσγείωση του μαχητικού όπου πραγματικά οι εκδηλώσεις των θεατών ήταν κάτι παραπάνω από θερμές γι αυτό που μόλις είχαν παρακολουθήσει!

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" ήταν άριστα οργανωμένη καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου, ενώ η ευγένεια, αλλά κυρίως η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν το ίδιο το γεγονός αλλά και τον κόσμο που πέρασε από το ελληνικό περίπτερο, δεν πέρασε απαρατήρητη. Το αντίθετο μάλιστα, αν συγκρίνει κανείς την εικόνα της ελληνικής αποστολής με τις αντίστοιχες άλλων χωρών...

Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team) της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ένας πραγματικός πολλαπλασιαστής ισχύος για την χώρα και την ΠΑ. Ειδικά αυτές τις εποχές που δεν έχουμε και πολλούς λόγους να χαμογελάμε, η παρουσία της εντός και εκτός Ελλάδας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 20:45