Σάββατο, 07 Ιουνίου 2014 19:47

Κρατούν δύο Ag-Cat στο Μουσείο της ΠΑ – Γλιτώνουν από την εκποίηση και την εξαφάνιση!

Τα G.164 A/G παρελήφθησαν στα μέσα της δεκαετίας του '70, εντάχθηκαν στη δύναμη της 359 ΜΑΕΔΥ και χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές αεροψεκασμού και αεροπυρόσβεσης. Ο τύπος αποσύρθηκε το 2011 λόγω παλαιότητας οπότε και η ΠΑ αποφάσισε την εκποίηση τους. Τα G.164 A/G παρελήφθησαν στα μέσα της δεκαετίας του '70, εντάχθηκαν στη δύναμη της 359 ΜΑΕΔΥ και χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές αεροψεκασμού και αεροπυρόσβεσης. Ο τύπος αποσύρθηκε το 2011 λόγω παλαιότητας οπότε και η ΠΑ αποφάσισε την εκποίηση τους.

Στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι θα συνεχίσουν να ... υπηρετούν δύο ψεκαστικά αεροπλάνα ΑG-Cat, καθώς άλλαξε η αρχική απόφαση για την εκποίηση του συνόλου των α/φων από την Πολεμική Αεροπορία! Η είδηση τον περασμένο Ιανουάριο, πως η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει την εκποίηση του στόλου των 11 ψεκαστικών αεροσκαφών Ag-Cat, (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα) τα οποία έχουν αποσυρθεί από το 2011, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ιστορικών, ερευνητών, στελεχών της Αεροπορίας που το υπηρέτησαν για χρόνια αλλά και απλών φίλων της ΠΑ, οι οποίοι με μηνύματά τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είχαν ζητήσει τη διάσωση τουλάχιστον δύο αεροσκαφών τα οποία θα εμπλουτίσουν τη συλλογή του Μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι. (Δείτε ΕΔΩ το θέμα των αντιδράσεων).

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, στο Μουσείο θα διατηρηθούν δύο αεροσκάφη και συγκεκριμένα τα Ag-Cat με s/n 1547 και 1569, καθώς επίσης και οι δύο τους αεροκινητήρες, ώστε να εμπλουτίσουν τη συλλογή των εκθεμάτων με ένα αεροπλάνο που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες.

Τα G.164 A/G παρελήφθησαν στα μέσα της δεκαετίας του '70, εντάχθηκαν στη δύναμη της 359 ΜΑΕΔΥ και χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές αεροψεκασμού και αεροπυρόσβεσης. Ο τύπος αποσύρθηκε το 2011 λόγω παλαιότητας οπότε και η ΠΑ αποφάσισε την εκποίηση τους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιουνίου 2014 20:00