Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022
Write on Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Από 15 έως 17 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κιτίου, Επιχειρησιακές Βολές Πυροβολικού επί θαλασσίων στόχων, από τις Μονάδες Πυροβολικού Μάχης της Εθνικής Φρουράς.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποτέλεσε το επιστέγασμα του Β’ Κύκλου εκπαιδεύσεως των οπλιτών του Πυροβολικού της 2022 ΕΣΣΟ, ενώ συμμετείχε και αριθμός εφέδρων των Μονάδων Πυροβολικού. Μέρος των βολών παρακολούθησαν και οι εν αποστρατεία διατελέσαντες Διοικητές Πυροβολικού.

aba25c266f

4ae0b78afb

e2c0b3d1a9

Κατά τη διάρκεια των βολών, υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αιτήσεως, συντονισμού και εκπομπής πυρών υποστηρίξεως με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνέργειας των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις, κάνοντας πράξη την αρχή «εκπαιδεύομαι όπως θα πολεμήσω».

972e2c9dcd

83e4c9dc89

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, σε επίσκεψη του στο Παρατηρητήριο και τους Χώρους Τάξεως των Μονάδων, διαπίστωσε την άρτια οργάνωση, καθώς και το αξιόμαχο και υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 21η Νοεμβρίου: Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΜΑΥΡΑ ΜΠΕΡΕ ΜΑΥΡΟΣ ΙΟΥΛΗΣ Η δράση της 21ης Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως το καλοκαίρι του 1974» 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Write on Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου (Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων) θα πραγματοποιηθούν στην Αττική οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την 08:00 επίσημη Έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Την 10:30 επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Την 11:30 κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.
Την 17:09 επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Προβολή της Ελληνικής Σημαίας στο κτήριο του ΓΕΕΘΑ μέσω 3D projection mapping.
Επισκέψεις κοινού στην Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας από 10:00 έως 17:00.
Λειτουργία του Μουσείου Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ στο Τατόι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από 10:30 έως 16:00.
Επίσης, το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ΕΡΤ στην ιστοσελίδα https://www.ertnews.gr στον σύνδεσμο εδώ και από το ΓΕΕΘΑ στην ιστοσελίδα www.geetha.mil.gr.

1

Επιπλέον και σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων, από την 08:00 μέχρι και την δύση του ηλίου.
Εκθέσεις οπλικών συστημάτων στις έδρες των Σχηματισμών – Συγκροτημάτων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθώς και πρόσκληση σχολείων για παρακολούθηση των δραστηριοτήτων.
Επισκέψεις κοινού στην Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ στον Ναύσταθμο Κρήτης από 10:00 έως 17:00.
Οργάνωση επετειακών – μουσικών δράσεων σε επίπεδο Σχηματισμών.
Φωταγώγηση των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων κατά τις βραδινές ώρες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin