Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 13:35

MEDIA: Δημόσια Διπλωματία και Ασφάλεια - Εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών

Η εκδήλωση, αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά μηνιαία εκδήλωση και εντάσσεται στο πρόγραμμα μηνιαίων παρουσιάσεων για τα μέλη του, Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών πάνω σε θέματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων. Η εκδήλωση, αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά μηνιαία εκδήλωση και εντάσσεται στο πρόγραμμα μηνιαίων παρουσιάσεων για τα μέλη του, Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών πάνω σε θέματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων.

Μία φανταστική βραδιά είχαν την χαρά να ζήσουν τα μέλη και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών. Σε μια ιδιαίτερα, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, παρουσία, αρκετών φίλων οι εισηγητές παρουσίασαν τις διαφορετικές όψεις της χρήσης των Media στην Δημόσια Διπλωματία, αλλά και τους κινδύνους που παρουσιάζουν για τη δημόσια ασφάλεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δόκτορα Αθανάσιου Σαμαρά, ο οποίος κυριολεκτικά, "καθήλωσε" το κοινό με την παρουσίαση σχετικά με τη «Διαχείριση Εσωτερικού Μετώπου και Μέσα Ενημέρωσης».

Ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Πολιτικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη χθεσινή του ομιλία μέσα από τα παραδείγματα, αλλά και τις «ιστορίες του» εξήγησε επικοινωνιακές έννοιες αλλά και πρακτικές, (προπαγάνδα, Focus groups, θεματικός εμβολισμός) και το πως αυτές χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση του εσωτερικού μετώπου, αλλά και στη διαμόρφωση της εξωτερικής εικόνας των κρατών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Ηλιάδη Ιωάννα, στρατιωτική συντάκτρια και Διδακτορική φοιτήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου, για να παρουσιάσει την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε Ένοπλες Δυνάμεις με παραδείγματα από το Εξωτερικό. Αυτό που έγινε εμφανές ήταν η βαρύτητα που δίνουν οι ξένες ένοπλες δυνάμεις στη χρήση αυτών των νέων εργαλείων επικοινωνίας, κάτι που τεκμηριώνεται από το μεγάλο ποσοστό δαπάνης για αυτά τα μέσα ως προς το σύνολο των δαπανών τους.

Τέλος, το λόγο πήρε ο κος Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Αντιστράτηγος (ε.α.) Ο κος Μαυρόπουλος ο οποίος διδάσκει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το μάθημα Θεωρία Πολέμου και Στρατιωτική Στρατηγική μας μίλησε για κυβερνο-ασφάλεια κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε παραδείγματα κυβερνοεπιθέσεων και ανάλυσε αυτό το μέσο ως εργαλείο υψηλής στρατηγικής επιλογής, Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μεθόδους profiling μέσω λήψης δεδομένων από λογισμικά κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό τις οποίες απάντησαν οι εισηγητές, οι οποίες διακόπηκαν μόνο από... το προχωρημένο της ώρας.

Η εκδήλωση, αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά μηνιαία εκδήλωση και εντάσσεται στο πρόγραμμα μηνιαίων παρουσιάσεων για τα μέλη του, Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών πάνω σε θέματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων.

2 media

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τίμησε την εκδήλωση μέσω της παρουσίας του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΕΘΑ ο Αντισυνταγματάρχη (ΔΒ) Νικόλαου Χολέβα.

Για μία ακόμα φορά τίμησε τον σύλλογο με την παρουσία του την εκδήλωση και ο Διοικητής του 575 Τάγματος Πεζοναυτών Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Νιβέρογλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους:

Το Σύλλογο Κρητών Μελισσίων "Ερωτόκριτος" το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά τον πρόεδρο του, κ. Γιώργο Καρβουνάκη, για τη φιλοξενία στο χώρο τους αλλά και τη θερμή υποστήριξη τους.
Τους τρεις ομιλητές μας κ.κ Ηλιάδη Ιωάννα, Μαυρόπουλο Κωνσταντίνο και Σαμαρά Αθανάσιο, για τις ομολογουμένως υπέροχες παρουσιάσεις τους.
Τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως των Ελλήνων Πεζοναυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Τους επίτιμους καλεσμένους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφέδρων Πεζοναυτών. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter