Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 12:16

Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους - Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση

Η εικαστική έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 8 Ιουνίου ενώ στην διάρκεια του τετραημέρου θα προβάλλονται οι φωτογραφίες και τα ονόματα των ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ. Η εικαστική έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 8 Ιουνίου ενώ στην διάρκεια του τετραημέρου θα προβάλλονται οι φωτογραφίες και τα ονόματα των ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ.

Με επιτυχία και λαμπρότητα καθώς και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους» που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και του Προεδρικού Επιτρόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτη Φωτίου και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας και την Σχολή Εικαστικών Τεχνών ARTe θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή, από τις 18:00 μέχρι και τις 22:00.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, εν ενεργεία αξιωματικοί, απόστρατοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, αρκετοί ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φυσικά δεκάδες συγγενείς που εξακολουθούν να παραμένουν στη... σκιά των αγαπημένων τους προσώπων.

34475248 1844526035613696 4590145215544688640 n

Ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, στην ιδέα της εικαστικής έκθεσης, στην πορεία της υλοποίησης της καθώς και στις βλέψεις που έχει για αυτή ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Ακολούθησε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Εγκλωβισμένων Αγνοουμένων και Παθόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σκεύη Κουκουμά και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγνοούμενων κ. Νίκος Σεργίδης.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης από τους συνδιοργανωτές, το μέλος της ΝΕΠΟΜΑΚ (Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων) κ. Τζωρτζίνα Γεωργίου, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων κ. Μαρία Καλμπουρτζή και ο διευθυντής της εικαστικής Σχολής Arte και επιμελητής της εικαστικής έκθεσης: Αγνοούμενοι: στη σκιά της απουσίας τους κ. Βαγγέλης Παππάς.

34480895 1844525852280381 6094789675149426688 n

Παρόντες εκτός από τους δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων, Ελλαδιτών και Κυπρίων, ήταν επίσης η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέσβης κ. Κατερίνα Κόικα, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Ροδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Οικονομίδης, προϊστάμενος Ι. Ν. Γεννήσεως Χριστού, Ψυρρή, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, διοικητής της 13ης ΔΕΕ, ταξίαρχος Προκόπης Μαυραγάνης, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, ο διευθυντής της Α2 διεύθυνσης Κύπρου, πρέσβης Γιώργος Δημητριάδης, εκπρόσωποι των κομμάτων μεταξύ των οποίων οι κ. Σίμος Κεδίκογλου, κ. Τάσσος Σταύρος, κ. Γιάννης Σαρίδης, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ κ. Γιώργος Συλλούρης και εκπρόσωποι συλλόγων πολεμιστών και άλλων φορέων.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ξενάγηση από τον επιμελητή της εικαστικής έκθεσης.

34583005 1844526222280344 173888055990550528 n

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει την Πρεσβεία της Κύπρου για την αμέριστη βοήθεια της και στήριξη όπως επίσης και τους χορηγούς κ. Δάκη Ιωάννου, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, την Vstore.gr και φυσικά την διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης που συμβάλλουν σημαντικά και καθημερινά στην πραγματοποίηση της εικαστικής έκθεσης.

Η εικαστική έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 8 Ιουνίου ενώ στην διάρκεια του τετραημέρου θα προβάλλονται οι φωτογραφίες και τα ονόματα των ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 12:31