Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015
Write on Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Τριάντα πέντε χρόνια στον Ελληνικό Στρατό, 150 άλματα από αεροπλάνα και ελικόπτερα και μια "γεμάτη" πορεία ως Καταδρομέας! Ο Ιδομενέας Κατάκης πραγματοποίησε δύο -ακόμα- άλματα από αεροσκάφος C-130 της ΠΑ, τα τελευταία όπως αναφέρει εν όπλοις...

Λίγο αργότερα, με ένα συγκινητικό μήνυμα στο διαδίκτυο αναφέρθηκε στο γεγονός ευχαριστώντας παράλληλα τους στρατιώτες του, τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και τα πληρώματα της ΠΑ και της Αεροπορίας Στρατού.

2 katakis

Έγραψε λοιπόν στο facebook:

"Χθες με εναν "ΥΠΕΡΟΧΟ" ηλιο, με μια "ΥΠΕΡΟΧΗ" θερμοκρασια των 39C πραγματοποιησα 2 αλματα απο Α/Φ C-130 στην Ζ.Ρ Μεγαρων. Φυσιολογικα ηταν τα τελευταια "ΕΝ ΟΠΛΟΙΣ" αλματα...

Απο την 27 Φεβρουαριου 1985 που εκτελεσα το 1ο αλμα, εως την 27 Ιουλιου 2015 περασαν 30 και κατι χρονια που η ΤΥΧΗ με βοηθησε χωρις τον παραμικρο τραυματισμο να πραγματοποιησω πολλα (περιπου καμμια 150αρια). Ευχαριστω ολους αυτους που με εκπαιδευσαν, με βοηθησαν, που σταθηκαν μπροστα η πισω μου στο ιδιο STICK.

Eυχαριστω τους Στρατιωτες μου στην 1η Μ.ΑΛ που με εμπιστοσυνη σε εμενα "ΕΦΕΥΓΑΝ" απο την πορτα που εριχνα. Ευχαριστω τους Αρχηγους Ριψεων και τους Αξιωματικους Ζ.Ρ που με τις ενεργειες τους ολα πηγαιναν μια χαρά. Ευχαριστω τους Χειριστες και τα πληρωματα της Αεροποριας Στρατου και της Πολεμικης Αεροποριας.

Τελος ευχαριστω τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ για οτι μου προσεφερε επι 35 χρονια και ευχομαι στους ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ των ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ καλες ΕΞΟΔΟΥΣ και καλες ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Λίγες ώρες πριν την υποστολή της Πολεμικής Σημαίας της 126 Σμηναρχίας Μάχης και την αναστολή της λειτουργίας της, η εκπομπή που κάναμε στην αεροπορική βάση του Ηρακλείου πριν από πριν από 16 ολόκληρα χρόνια είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ... Σε μια εποχή που πέταγαν και τα ... τσοκ όπως θυμούνται σήμερα με νοσταλγία οι βετεράνοι της ΠΑ, η 334 Μοίρα Παντός Καιρού κάλυπτε το νοτιοανατολικό Αιγαίο, δίνοντας καθημερινα την δική της απάντηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Η πρώτη και μοναδική εκπομπή της ιδιωτικής τηλεόρασης με αποκλειστικό θέμα το θρυλικό μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας και τίτλο "Αιγαίου Φρουροί", μας γυρνάει πίσω στο 1999 και στην επιχειρησιακή δραστηριότητα της Μοίρας από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου!

Ιπτάμενοι και Τεχνικοί της 334 ΜΠΚ, αλλά και ο αείμνηστος Αεροπόρος Στυλιανός Δεμένεγας - τότε - διοικητής της 126 ΣΜ, μιλούν για τον ρόλο και την αποστολή της Μονάδας, σε ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Μοναδικές εικόνες από την καθημερινή δραστηριότητα της Μοίρας, την εκπαίδευση και τις ασκήσεις, τις νυχτερινές πτήσεις των Mirage F-1CG και την τεχνική υποστήριξη η οποία διατηρούσε πάντα υψηλούς αριθμούς διαθεσιμότητας αεροσκαφών. 

Τότε που τα Mirage επέβαλαν ακόμα τους δικούς τους κανόνες πάνω από το νοτιοανατολικό Αιγαίο!

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Tv Creta - Παγκρήτια Τηλεόραση

-Δημοσιογραφική έρευνα: Γιώργος Λαμπράκης
-Εικονολήπτης: Κώστας Βλαντάκης
-Μοντάζ: Φίλιππος Αναστασίου

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Γιάννη Ταφύλλη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου το Αρχηγείο Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Ο κύριος Τόσκας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου και σε σκάφη και συνομίλησε με τους αξιωματικούς και το προσωπικό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των Ευελπίδων η οποία διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας, από 29 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2015.

1 evelpis therini

3 evelpis therini

Οι Ευέλπιδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που περιέλαβε ημερήσιες και νυχτερινές πορείες, βολές ελαφρών και βαρέων όπλων, ασκήσεις μάχης μικρών κλιμακίων, συνεργασία με Τεθωρακισμένα και Ελικόπτερα και εκπαίδευση στα πλωτά μέσα.

4 evelpis therini

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Οι εργασίες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας συνεχίζονται... Τα συνεργεία έχουν ξηλώσει όλες τις μαρμάρινες πλάκες, στο σημείο όπου κατέπεσε το Νοράτλας της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών με τον κωδικό "Νίκη – 4", το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση μεταφοράς Καταδρομέων από τη Κρήτη στη Κύπρο, μετά την εισβολή του Αττίλα.

Η εικόνα θυμίζει πλέον τις δραματικές ημέρες του 1974! Χώμα πάνω από σίδερα και σάρκες... Κύριος στόχος των εργασιών, είναι ο εντοπισμός των λείψανων των 19 στρατιωτών, καθώς, ήδη, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας 12 λείψανα.

Με σεβασμό στη μνήμη των ηρώων μας αλλά και στο τι πρεσβεύει αυτός ο ιερός χώρος για τον Ελληνισμό, οφείλουμε να πούμε πως η αποκατάσταση του χώρου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό!

1 tymvos 1974

Δυστυχώς, με τα όσα καταγράφουμε τις τελευταίες εβδομάδες (παράδοση χαρτών στον Ακιντζί με τα ναρκοπέδια της Εθνικής Φρουράς στον Πενταδάκτυλο, τα χαριεντίσματα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον ψευτοηγέτη του ψευδοκράτους και το "όραμα" περί "Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου") τα περιθώρια αισιοδοξίας δεν είναι μεγάλα... Όμως θα περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα.

Μέχρι τότε θα αρκεστούμε να πούμε το εξής: Το αιώνιο ανάθεμα του Ελληνισμού θα βαραίνει όσους (απ' όπου κι αν προέρχονται) απεργάζονται δόλια σχέδια και μεθόδους που θα παραπέμπουν σε (ακόμα μία) προδοσία σε βάρος της πολύπαθης και αιματοβαμένης κυπριακής γης!

1 tymvos makedonitissas

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter