Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 12:57

Οι Εύζωνες στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ομάδα δρομέων της Προεδρικής Φρουράς, έδωσε και φέτος, δυναμικό παρών στους αγώνες του 31ου Μαραθωνίου δρόμου. Με ένα σύνολο οριακά άνω των εκατό δρομέων οι οποίοι είναι εν ενεργεία εύζωνες αλλά στην πλειονότητά τους, Εύζωνες παλαιότερων ΕΣΣΟ οι οποίοι διατηρούν την πνευματική και ψυχική σχέση τους με τη Φρουρά. Η ομάδα δρομέων της Προεδρικής Φρουράς, έδωσε και φέτος, δυναμικό παρών στους αγώνες του 31ου Μαραθωνίου δρόμου. Με ένα σύνολο οριακά άνω των εκατό δρομέων οι οποίοι είναι εν ενεργεία εύζωνες αλλά στην πλειονότητά τους, Εύζωνες παλαιότερων ΕΣΣΟ οι οποίοι διατηρούν την πνευματική και ψυχική σχέση τους με τη Φρουρά.
Του Νίκου Γαβριλάκη

Η διαφήμιση του χορηγού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος των ημερών- του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών- προτρέπει τους ακροατές και τηλεθεατές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που έχουν κληθεί πολλές φορές να κάνουν κατά τη θητεία τους οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς...
Οι πολλές και επίπονες ώρες αυστηρής ακινησίας των Ευζώνων κατά την τιμητική υπηρεσία τους απαιτούν πολύ καλή φυσική κατάσταση καθώς καταπονούνται τόσο τα πόδια όσο και η μέση των υπηρετούντων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ή το Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό έχει οδηγήσει εδώ και χρόνια στην υιοθέτηση ενός προγράμματος συστηματικής προπόνησης τρεις φορές την εβδομάδα το οποίο περιλαμβάνει αερόβια γυμναστική με τρέξιμο και διατάσεις στο Καλλιμάρμαρο και τον Εθνικό Κήπο.
Επιπλέον, έχει οργανωθεί το γυμναστήριο της Φρουράς και μπορεί όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει κατά τον ελεύθερο χρόνο του. Όλα αυτά όσο υπηρετεί κάποιος στην Προεδρική Φρουρά. Γιατί με την απόλυσή του, ο καθένας επιστρέφει στους ρυθμούς της ζωής του πολίτη με τα άγχη και τον αγώνα για επιβίωση μακριά από την αιγίδα της Φρουράς.
Έτσι, πολλοί χάνουν την επαφή με τη - σχεδόν επιβεβλημένη - γυμναστική σε προγραμματισμένη βάση. Ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευσήμων πρέπει να αποδοθεί στον λοχαγό ΠΖ κ. Σμύρη Ιωάννη, ο οποίος είναι ο αξιωματικός που χάρις στην αγάπη του για τον κλασσικό αθλητισμό και τη Φρουρά, κατάφερε, σε πείσμα των καιρών και της καθημερινότητας, να ενώσει Εύζωνες από ΕΣΣΟ που διατρέχουν σχεδόν μία δεκαετία σε μία ομάδα ερασιτεχνών δρομέων που διακρίνεται για την αγνή αγάπη όλων για τη Φρουρά και το έμβλημα που φέρει σο στήθος της αλλά και τον σεβασμό στο μεγαλείο του κλασικού αθλητισμού.

Η ομάδα δρομέων της Προεδρικής Φρουράς, έδωσε και φέτος, δυναμικό παρών στους αγώνες του 31ου Μαραθωνίου δρόμου.

Η ομάδα δρομέων της Προεδρικής Φρουράς, έδωσε και φέτος, δυναμικό παρών στους αγώνες του 31ου Μαραθωνίου δρόμου. Με ένα σύνολο οριακά άνω των εκατό - ναι, καλά διαβάσατε - δρομέων οι οποίοι είναι εν ενεργεία εύζωνες αλλά στην πλειονότητά τους, Εύζωνες παλαιότερων ΕΣΣΟ οι οποίοι διατηρούν την πνευματική και ψυχική σχέση τους με τη Φρουρά.
Με μικρότερη συμμετοχή φέτος σε σχέση με πέρυσι όπου η ομάδα της Προεδρικής Φρουράς κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη των ομάδων, περισσότεροι από 80 δρομείς συμμετείχαν με την ομάδα της Προεδρικής Φρουράς στον αγώνα των 10χλμ. Περνώντας κατά την εκκίνηση μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και πριν τον τερματισμό από το Προεδρικό Μέγαρο, διέγραψαν έναν κύκλο του κέντρου της Αθήνας αλλά τα χαρακτηριστικά σημεία της διαδρομής ήταν εκείνα στα οποία άφησαν τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους κατά τις ώρες της υπηρεσίας τους. Όλοι οι αθλητές ολοκλήρωσαν τη διαδρομή, τερματίζοντας σε λιγότερο από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Η ομάδα δρομέων της Προεδρικής Φρουράς, έδωσε και φέτος, δυναμικό παρών στους αγώνες του 31ου Μαραθωνίου δρόμου.

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων όμως οι 16 δρομείς της ομάδας που συμμετείχαν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο. Μεταξύ αυτών ο προαναφερθείς κ. Σμύρης και ο προηγούμενος διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Σχης (εα) κ. Τζάνης Νικόλαος!

«Όποιος απλά τερματίσει στον Μαραθώνιο της Αθήνας δεν είναι απλά πρωταθλητής. Είναι υπεράνθρωπος» Haile Gebrselassie

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter