Hot News
Στρατηγική συνεργασία ΕΛΒΟ – Ομίλου Κοπελούζου
Αστυνομία: Ο 89χρονος πιστολέρο και το σχέδιο δράσης που έχει «γεράσει»
Mirage F-1CG: Όταν τα γαλλικά μαχητικά κυριαρχούσαν στο Αιγαίο
Πολεμική Αεροπορία: Θρήνος για τον απόστρατο που έφυγε νωρίς…
Sikorsky: Νέα Κιτ Οπλισμού για το Ελικόπτερο BLACK HAWK
defenceline
  • APXIKH
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
    • ΘΗΤΕΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΛΕΦΕΔ
    • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
    • Flight Sim
    • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Airsoft
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
Font ResizerAa
DefencelineDefenceline
Search
  • APXIKH
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
    • ΘΗΤΕΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΛΕΦΕΔ
    • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
    • Flight Sim
    • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Airsoft
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
Made by ThemeRuby using the Foxiz theme Powered by WordPress
Defenceline > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Σουδάν: Στους 23 οι Έλληνες που απομακρύνθηκαν – Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση

Σουδάν: Στους 23 οι Έλληνες που απομακρύνθηκαν – Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση

Γιώργος Λαμπράκης By Γιώργος Λαμπράκης April 24, 2023 4 Min Read
Share
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ένα από τα δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη στην Αίγυπτο, προκειμένου να απογειωθεί με προορισμό το Τζιμπουτί που βρίσκονται οι Έλληνες υπήκοοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων που βρίσκονται στο Σουδάν. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ένα από τα δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη στην Αίγυπτο, προκειμένου να απογειωθεί με προορισμό το Τζιμπουτί που βρίσκονται οι Έλληνες υπήκοοι.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν απομακρυνθεί 23 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που οργάνωσαν ειδικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των υπηκόων τους από το φλεγόμενο Σουδάν.

Ν. Δένδιας: Στην κρίση του Σουδάν η Ευρώπη δεν πήρε πολύ καλό βαθμό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες για απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών, από τον «εφιάλτη» του Σουδάν ενώ από το Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας αφού ευχαρίστησε θερμά τους ομολόγους του, της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για τη βοήθεια στον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών και την παροχή βοηθείας σε αυτούς, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα και άσκησε κριτική για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κοινές αντιδράσεις της σε μεγάλες κρίσεις όπως του Σουδάν.

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια:

«Στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα ζητήσω αναλυτική συζήτηση για τα θέματα εκκενώσεως των ευρωπαίων υπηκόων από το Χαρτούν, από το Σουδάν.

Ήδη υπήρξε σχετική μου συζήτηση χθες με τον Ζοζέπ Μπορέλ και δέχτηκε το αίτημά μου.

Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον Ζοζέπ Μπορέλ για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει, όπως και να ευχαριστήσω την υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι για τη βοήθεια που έδωσαν για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούν.

Θα ήθελα όμως να πω και κάτι άλλο. Είναι τουλάχιστον αντιφατικό να ψηφίζουμε κείμενα όπως η στρατιωτική πυξίδα και μάλιστα με θριαμβευτικούς τόνους και από εκεί και πέρα να μην μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά τις προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου να μπορούμε να οργανώσουμε μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση εκκένωσης. Η Ευρώπη κρίνεται από τη δυνατότητά της να αντιδράσει στις κρίσεις και σαν Ευρώπη -θέλω να πω- στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή απεγκλωβίστηκε η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο τραυματίες, με την συμβολή της Γαλλίας.

Από χθες το απόγευμα βρίσκονται στην Αίγυπτο τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, με άνδρες ειδικών δυνάμεων για να συμβάλλουν με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων Ελλήνων.

«Δια πυρός και σιδήρου» οι εκκενώσεις των ξένων υπηκόων

Σε εξέλιξη βρίσκονται, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 420 ανθρώπους, η επιχείρηση εκκένωσης ξένων υπηκόων. Ειδικές δυνάμεις απομάκρυναν Αμερικανούς και Γάλλους διπλωμάτες με τις οικογένειές τους. Επίσης από την Κυριακή έως το μεσημέρι της Δευτέρας, έχουν απελευθερωθεί υπήκοοοι από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σερβία, την Ιταλία και την Ελβετία.

Σφοδρές μάχες για δεύτερη εβδομάδα

Και ενώ οι σφοδρές μάχες στο Χαρτούμ μαίνονται για 10 μέρες, με 420 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, «μάχη» με το χρόνο δίνουν χώρες με υπηκόους τους στο Σουδάν, ώστε να τους απεγκλωβίσουν πριν κλιμακωθούν οι συγκρούσεις. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά έχουν κλείσει, ενώ οι διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός «πέφτουν στο κενό».

Πηγή: ΕΡΤ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook – ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

TAGGED:Διοίκηση Ειδικού Πολέμουειδικες δυναμειςΕιδικές Δυνάμειςπολεμικη αεροποριαΠολεμική ΑεροπορίαΣουδάνΣουδαν
Share This Article
Facebook Twitter Copy Link Print
Previous Article Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι 8 Έλληνες από το Σουδάν
Next Article «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023» και «ΩΡΙΩΝ 23»: Σε εξέλιξη οι μεγάλες διεθνείς ασκήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
Leave a comment Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Στις 3-3-2003 η μοίρα επανασυγκροτήθηκε στην 115 ΠΜ με αεροσκάφη F-16 Block 52 plus από όπου επιχειρεί μέχρι σήμερα.
Listen Now

Stay Updated

Οι σημαντικότερες ειδήσεις για την Άμυνα και την Ασφάλεια με τον σχολιασμό της δημοσιογραφικής ομάδας του Defenceline.gr

Subscribe
banner
Ματιά στην Ιστορία
Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική και την Παγκόσμια Ιστορία
Περισσότερα

Κατηγορίες

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
  • ΘΗΤΕΙΑ

You Might Also Like

ΕΛΒΟ Κοπελούζος

Στρατηγική συνεργασία ΕΛΒΟ – Ομίλου Κοπελούζου

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Mirage F-1CG

Mirage F-1CG: Όταν τα γαλλικά μαχητικά κυριαρχούσαν στο Αιγαίο

ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
κερί θάνατος

Πολεμική Αεροπορία: Θρήνος για τον απόστρατο που έφυγε νωρίς…

ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
BLACK HAWK

Sikorsky: Νέα Κιτ Οπλισμού για το Ελικόπτερο BLACK HAWK

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defenceline logo footer

Copyright © 2024 Defenceline.gr                            All Rights Reserved | Powered by itcluster

Κατηγορίες

  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Θεματικές

  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΛΕΦΕΔ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • Flight Sim

Δημοφιλή

Flight Sim Pro: Ένα πιλοτήριο F-16 στο γραφείο σας (BINTEO)
Ευζωνικό ήθος
Η Τουρκική Προοπτική

Ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γιαννίκου 47, Ηράκλειο Κρήτης , 71201

email: info@defenceline.gr

Τηλέφωνο:: 2810280145

Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?