Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης – Φωτογραφίες 338 Μοίρα
Η εντυπωσιακή προσβολή των στόχων που είχαν στηθεί στο Πεδίο Ασκήσεων “Αετός” από τα αεροσκάφη F-4E Phantom AUP της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν από τις πιο “δυνατές” στιγμές της τελικής φάσης της ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014 που ολοκληρώθηκε χθες στον Έβρο!



Η 338 Μοίρα Διώξεως – Βομβαρδισμού που εκτέλεσε τις βολές με τη χρήση βομβών γενικής χρήσεως Mk-82, απέδειξε για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συνεχίζει να αξιοποιεί το θρυλικό αυτό αεροσκάφος στις πλέον απαιτητικές αποστολές.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό της Μοίρας – ιπτάμενο και τεχνικό – για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημείωσε σε μία ακόμα άσκηση, δείχνοντας πως ακόμα και με ένα αεροσκάφος δεύτερης γενιάς η ΠΑ μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει αποστολές βομβαρδισμού με μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.



Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως μετά την επικείμενη απόσυρση των βομβαρδιστικών αεροσκαφών A-7 Corsair στις 17 Οκτωβρίου 2014, τα Φαντάσματα από την Ανδραβίδα θα είναι οι μοναδικοί εκφραστές αυτής της γενιάς των μαχητικών αεροσκαφών στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter
