Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 13:49

Μήνυμα ισχύος και αποτροπής στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Εντυπωσιακή εμφάνιση των μηχανοκίνητων μέσων και των πεζοπόρων τμημάτων! Εντυπωσιακή εμφάνιση των μηχανοκίνητων μέσων και των πεζοπόρων τμημάτων!

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παρόντες επίσης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

str parelasi03

parelasi16

parelasi19

«Η εθνεγερσία προσδιορίζει και τς ρίζες μας και την προοπτική μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. «Για μας τους Έλληνες, η ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή. Είμαστε λαός της ειρήνης, της φιλίας και της δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. Όμως η ειρήνη, η φιλία και η δημοκρατία προϋποθέτουν τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συνέχισε. «Είμαστε έτοιμοι όμως να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, τα σύνορά μας, το έδαφος μας και την κυριαρχία μας που είναι κυριαρχία και της ΕΕ, της ευρωπαϊκής οικογένειας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Χρόνια πολλά και η Παναγία η υπέρμαχη στρατηγός,να φυλάσσει τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδος» έκλεισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

photo parelasi05

photo parelasi13

photo parelasi09

photo parelasi12

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι η Ελλάδαθα συντρίψει όποιον τολμήσει να απειλήσει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας απηύθηνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μόλις λίγες ώρες μετά τις αναφορές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις: «Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε: «Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μία πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται ότι το 1821 το πώς μία ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και την συνέτριψε».

str parelasi02

photo parelasi06

photo parelasi116

photo parelasi15

str parelasi05

parelasi20

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter