Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 08:10

Ένας πραγματικός Ηγέτης

Ο πραγματικός Ηγέτης εμπνέει και είναι δίπλα στο προσωπικό με πράξεις ουσίας. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου η ομοψυχία είναι το ζητούμενο... Ο πραγματικός Ηγέτης εμπνέει και είναι δίπλα στο προσωπικό με πράξεις ουσίας. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου η ομοψυχία είναι το ζητούμενο...
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

"Ηγέτης είναι αυτός που οι άλλοι θέλουν να τον ακολουθούν γιατί τους εμπνέει με νέες ιδέες και με όραμα. Ένας πραγματικός ηγέτης εμπνέει σταθερή αφοσίωση σε αυτούς που τον ακολουθούν με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει. Τελικά γεννιέσαι ή γίνεσαι ηγέτης; Μερικοί γεννιούνται ηγέτες αλλά και για να γίνεις πρέπει να το έχεις μέσα σου οπότε μάλλον θα κλείνουμε προς το πρώτο".

Με αυτό το σκεπτικό, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Πολύ καιρό τώρα και παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην Πολεμική Αεροπορία ήθελα να γράψω δυο λόγια για τον Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά. Αφορμή στάθηκε το μήνυμα του Α/ΓΕΑ στο βιβλίο επισκεπτών της 133 Σμηναρχίας Μάχης του Καστελίου, το οποίο έγραψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό της ΠΑ, με αφορμή τις γιορτές. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα)

Έγραψε λοιπόν ο Α/ΓΕΑ:

Το μήνυμα του Α/ΓΕΑ στο βιβλίο επισκεπτών της 133 Σμηναρχίας Μάχης του Καστελίου.

Και δεν είναι μόνο αυτό... Η καθημερινή του δραστηριότητα αλλά και οι εντολές – παραινέσεις προς το προσωπικό, έχουν διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσει η ΠΑ να φέρει σε πέρας την αποστολή της, παρά τη δύσκολη συγκυρία. Φυσικά και τα προβλήματα υπάρχουν... Όποιος πει το αντίθετο, απλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όμως εδώ ακριβώς έρχεται να ξεχωρίσει ένας πραγματικός Ηγέτης. Στα δύσκολα.

Η φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΑ με το τεχνικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα επιφυλακής από την 133 Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου είναι η αντιπροσωπευτική.

Η φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΑ με το τεχνικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα επιφυλακής από την 133 Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου, θεωρώ πως είναι η αντιπροσωπευτική.

Είπαμε, ο πραγματικός Ηγέτης εμπνέει και είναι δίπλα στο προσωπικό με πράξεις ουσίας. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου η ομοψυχία είναι το ζητούμενο... Γιατί το μήνυμα του Α/ΓΕΑ, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες! 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 00:28