Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015
Write on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Η εκπαίδευση σε θέματα Μ.Α.Π. (μάχης αστικού περιβάλλοντος, M.O.U.T. military operations urban terrain) είναι πολύ απαιτητική και προβλέπει πολλές επίπονες ώρες στο πεδίο για να υπάρξουν αρκετές εικόνες στους εκπαιδευόμενους. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε στην Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Την Κυριακή 11 Οκρωβρίου 2015, 37 μέλη του συλλόγου ασκήθηκαν σε αυτά τα αντικειμενα. Αρχικώς χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των οχτώ ανδρών (διμοιρία +) και αφού ειπώθηκαν τα περί ασφάλειας και σεβασμού του ευγενικώς παραχωρηθέντος χώρου, ξεκίνησε η εκπαίδευση.

2 lefed astikou

Οι 4 ομάδες έκαναν κύκλο σε τρια συνεργεία με τα εξής αντικείμενα:

1) Yποστήριξη: Είναι παρατηρημένο (σε ανάλογες εκπαιδεύσεις) ότι δίνεται ελάχιστο έως καθόλου βάρος στον πολύ κρίσιμο αυτό τομέα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι δευτερευούσης σημασίας. Στην πραγματικότητα, η σωστή τάξη της ημιομάδας ή ομάδας προς υποστήριξη αντίστοιχα της ημιομάδας - ομάδας ελιγμού,αποτελεί παράγοντα επιτυχίας της αποστολής.

5 lefed astikou

2) Ομαδική κινηση: Αποτελεί ''πονοκέφαλο''στον επικεφαλής αφού η διάσπαση των ανδρών ασφαλίζει μεν τους άντρες αλλά δημιουργεί πρόβλημα διοίκησης, ενώ η κίνηση σε μια ομάδα δίνει μεγάλο και δελεαστικό στόχο.

1 lefed astikou

3) Εκκαθάριση δωματίων-χώρων: Εδώ σταδιακά εκπαιδεύτηκαν στην είσοδο 4 αντρών για να μάθουν καλά τους τρόπους εισόδου και επιλογής τομέων και κατόπιν προχωρήσαμε σε εκκαθαρίσεις 2 ανδρών για μεγαλύτερη οικονομία δυνάμεων, επίσης διδάχτηκε η συγκροτημένη έξοδος καθώς και ο σωστός έλεγχος προσωπικού του εχθρού.

7 lefed astikou

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι ήταν μεγάλη η έκπληξη μας όταν σε ένα απλό μάθημα της τετάρτης το κοινό που μας έκανε την τιμή ... αριθμούσε 52 άτομα (!) ενώ την ίδια Κυριακή μας τίμησαν 37! Δεν μιλάμε για επαγγελματίες στρατιώτες αλλά για πολίτες - οπλίτες που ενδιαφέρονται να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα και κατά συνέπεια την οικογένεια τους.Το γεγονός αυτό μαζί με το επίσης δεδομένο ότι αυτοί οι άντρες αφιερώνουν τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους για τον σκοπό αυτό τους κάνει άξιους συγχαρητηρίων και εμάς χαρούμενους που είναι συνάδελφοι μας. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», πραγματοποιήθηκε από 05 έως 08 Οκτωβρίου στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ – ΠΡΟΦΗΤΗ» 4ήμερο Επιχειρησιακής Εκπαιδεύσεως.

1 71 tax1

1 71 tax2

Η εκπαίδευση περιέλαβε επιχειρησιακές δραστηριότητες, ανάλογες του είδους και της αποστολής της Ταξιαρχίας.

1 71 tax3

1 71 tax5

1 71 tax6

Διεξήχθησαν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Αεροκίνητου Λόχου με πραγματικά πυράς, εικονικές Αντιαεροπορικές Βολές (Α/Α)με Κατευθυνόμενα Βλήματα (Κ/Β) Stinger με τη χρήση τηλεχειριζόμενου ιπταμένου ομοιώματος αεροσκάφους, βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΒΟΠ), κανονική ανάπτυξη Μοίρας Πυροβολικού, ταχεία ανάπτυξη Πυροβολαρχίας και βολή (ημέρα και νύχτα).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την 1η ημερίδα με θέμα « Η Διαχρονική Εξέλιξη των Ελλήνων Πεζοναυτών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» διοργανώνει στις 13 Δεκεμβρίου 2016 ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών. "Η γνώση της Ιστορίας των Ελλήνων Πεζοναυτών προσδίδει «ειδικό βάρος» σε αυτούς που υπηρέτησαν, ή υπηρετούν αυτή τη στιγμή σε αυτόν τον σχηματισμό των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Η ημερίδα, η οποία θα φιλοξενηθεί από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας που ευγενικά μας παραχώρησε το αμφιθέατρό του, απευθύνεται, πρωτίστως σε όλους τους εν ενεργεία και εφέδρους πεζοναύτες και θα εστιάσει σε 5 βασικές ιστορικές ενότητες. (Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μικρά Ασία, 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος έως σήμερα τις οποίες θα αναπτύξουν Ιστορικοί και Ανώτατοι Αξιωματικοί.

1 afisa2

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και μόνον με προσκλήσεις. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μέχρι το 2014, πίστευα πως ο αδερφός μου ζούσε.. Μία τουρκάλα δημοσιογράφος, υψηλά αμειβόμενη από τον αείμνηστο πατέρα μου, τον ενημέρωσε πως ο γιος του, ο αδερφός μου δηλαδή είναι ζωντανός και καταξιωμένος γιατρός....», εξομολογήθηκε η ετεροθαλής αδερφή του μικρού αγνοούμενου, Μαρία Κυριάκου Κωνσταντίνου, στην Έλλη Αυξεντίου.

Ακολουθεί η αφήγησή της:

«Του έδειχνε ψεύτικα στοιχεία όπως διαπιστώθηκε. Ακόμα και παιδί «μαϊμού» αγκάλιασε, νομιζόμενος πως ήταν ο Αντρέας μας. Έφυγε από τη ζωή, μαζί με το παραμύθι που του πούλησαν... Ίσως και με τον καημό του. Τελικά με τον Αντρέα, ήτανε γραφτό να συναντηθούν στην άλλη πλευρά, στην απέναντι.. Εκεί τον περίμενε ο αδερφός μου. Σαράντα μέρες μετά το θάνατο του πατέρα μου, μάθαμε πως ο Αντρέας βρέθηκε δολοφονημένος μαζί με την μητέρα του Αγγελική, που κυοφορούσε το αδελφάκι του – μας ( η μητέρα του Αντρέα βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της) και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του (από τη μεριά της μητέρας του). Η μέθοδος του DNA αποκάλυψε πως σχεδόν ολόκληρη οικογένεια είχε ξεκληριστεί από τους Τούρκους, αφού βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τραχώνι (ο έξι μηνών Αντρέας Κυριάκου Κώστα Γιατρού, Αγγελική Κυριάκου, Θεμιστούλα Θεμιστοκλέους, Ελένη Θεμιστοκλέους, Μάρω και Σούλλα Θεμιστοκλεους).

Μας έλεγαν πως ένας τούρκος αξιωματικός τον είχε απαγάγει. Δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει με τη γυναίκα του και «υιοθέτησαν» τον αδερφό μου. Είπαν πως ο Αντρέας μας είναι γιατρός. Πως παντρεύτηκε μάλιστα με μία ελληνοκύπρια που επίσης την είχαν απαγάγει και απέκτησαν δύο πανέμορφα κοριτσάκια... Πολλά βράδια ονειρευόμουνα αυτή τη συνάντηση. Σκεφτόμουνα πως θα είναι... Αναρωτιόμουν σε ποιον θα έμοιαζε. Σε εμένα, στον Ερμή, στην Κωνσταντίνα, στο Γιώργο; Ακόμα και σήμερα στην κηδεία σκεφτόμουνα πως τελικά δεν τον συνάντησα ποτέ. Το δικό μου όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε κι ας το πίστευα τόσο.

1 andreas kypros1

Μετά το θάνατο του πατέρα μας, Δεκέμβριος 2014 συγκεκριμένα, ενημερώθηκα πως ο Αντρέας, βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στο Τραχώνι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του. Στην αναγνώριση των οστών στο Παλιό Αεροδρόμιο Λευκωσίας, νόμιζα πως μπορεί και να τρελαθώ. Ένοιωθα το σώμα μου να μουδιάζει. Δεν είχα πια αίμα. Πάγωσα. Είδα την πιπίλα του. Το κορμάκι του. Το ματάκι που του φορούσε η μαμά του. Ποιες αμαρτίες πλήρωνε ένα βρέφος; ¨Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να δει καλά – καλά τον κόσμο. Η σφαίρα του κάρφωσε το ποδαράκι του. Πόσο βάρβαροι, Χριστέ μου; Και πόσο ξεφτίλες, όλοι αυτοί που μας κορόιδευαν όλα αυτά τα χρόνια; Για πόσα ξεπούλησαν τη ψυχή τους στο διάολο δε μας αποκάλυψαν...

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, κοίταζα το κουτί... Σκέφτηκα πως ο θάνατος λύτρωσε τον πατέρα μου. Ναι ήταν πολύ τυχερός που έφυγε από τη ζωή παρέα με το «παραμύθι». Ίσως η ψυχή του Αντρέα μας και να τον προστάτευσε. Να μην ήθελε να το δει. Πολλά ήταν τα βράδια, που το ξημέρωμα τον έβρισκε στο Αλεθρικό. Του είχαν πει, πως ο γιατρός μας, διασχίζει το Πέργαμος και έρχεται στο Αλεθρικό για μπύρες. Εκεί τον περίμενε. Τελικά συναντήθηκαν αλλού. Και εμείς εδώ στην αιματηρή πραγματικότητα του σήμερα. Οστά και σφαίρες. Ούτε την πιπίλα του και τα υπόλοιπα πραγματάκια του δε μας έδωσαν. Είναι δικά μου. Μου ανήκουν. Από τη μέρα που έφυγε ο πατέρας μου, παλεύω με το θάνατο του Αντρέα.... Παλεύω με δύο θανάτους... Ορκίστηκα τότε πως θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, για να μάθω τα πάντα γύρω από τη δολοφονία του «μικρού» μας αλλά και τα πάντα γύρω από την πλεκτάνη που η Τουρκάλα δημοσιογράφος, με ελληνοκυπριακές άκρες έστησε στον πατέρα μου... Και πόσους άλλους ακόμα θα ξεγέλασε ε;»

Πολύ πιο μικρή, έβλεπα τους συγγενείς των αγνοουμένων στην τηλεόραση και δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν να ελπίζουν ακόμα. Σήμερα κατάλαβα πολλά. Ακόμα περισσότερα συνειδητοποίησα πέρυσι το καλοκαίρι, όταν για μήνες έψαχνα στα αναχώματα για να βρω ένα σημάδι – κλειδί που να οδηγεί στην ταυτοποίηση ενός δικού μου προσώπου...

Να σημειώσουμε ότι η οικογένεια της μητέρας του μικρού αγνοούμενου, σχεδόν ξεκληρίστηκε βάναυσα από τον Αττίλα... Οι μοναδικοί επιζώντες τα δύο αδέρφια Βάσος και Παναγιώτης Κυριάκου. «Η είσοδος των τάνκς στο Τραχώνι, μας χώρισε ως οικογένεια» μαρτύρησε ο κύριος Παναγιώτης Κυριάκου (θείος του βρέφους). "Ο θειος μας ήταν πληγωμένος. Ήμουν 16 χρονών τότε. Μόνο εγώ και ο αδερφός μου σωθήκαμε. Τρέξαμε για να σωθούμε. Την ώρα εκείνη δεν το σκέφτηκα. Μα σήμερα 41 χρόνια μετά, σκέφτεσαι... Σκέφτεσαι πολλά.... Αν δεν έτρεχα; Ίσως να νοιώθω και τύψεις. Δε ξέρω. Το μόνο που ξέρω, είναι πως σήμερα γράφτηκε ο επίλογος του δράματος.. Ο από μηχανής Θεός δεν εμφανίστηκε ποτέ και η ελπίδα έσβησε μια για πάντα... Ας αναπαυτεί τουλάχιστον η ψυχή τους...». Πηγή: mignatiou.com

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κατά τις Αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, εξελέγησαν κατά σειρά εκλογιμότητας, στα παρακάτω όργανα της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (έλαβε 130 ψήφους)

2.ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (έλαβε 107 ψήφους)

3.ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (έλαβε 97 ψήφους)

4.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (έλαβε 89 ψήφους)

5.ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (έλαβε 52 ψήφους)

6.ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (έλαβε 51 ψήφους)

7.ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΑΔΑΜ (έλαβε 37 ψήφους, κατόπιν κλήρωσης)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

8.ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (έλαβε 37 ψήφους)

9.ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ / ΝΟΣ (έλαβε 24 ψήφους, κατόπιν κλήρωσης)

10. ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ (έλαβε 24 ψληφους)

 

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (έλαβε 92 ψήφους)

2.ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (έλαβε 58 ψήφους)

3.ΖΗΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (έλαβε 38 ψήφους)

 

Γ. EK. ΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΝΟΜΩΝ

Α. ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1 ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΤΑΚΤΙΚΟΣ) (έλαβε 105 ψήφους)

2 ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ) (έλαβε 60 ψήφους)

Β. ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

1. ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ - ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΑΚΤΙΚΟΣ) (έλαβε 87 ψήφους)

2. ΒΙΓΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ) (έλαβε 60 ψήφους)

Γ. ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1. ΓΕΡΜΑΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΤΑΚΤΙΚΟΣ) (έλαβε 109 ψήφους)

2. ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΑΔΑΜ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ) (έλαβε 48 ψήφους)

Δ. ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

1. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΤΑΚΤΙΚΟΣ) (έλαβε 108 ψήφους)

2. ΜΑΛΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ) (έλαβε 57 ψήφους)

 

Δ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΞΙ.Α (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ)

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ ΣΤΥΥΛΙΑΝΟΣ (έλαβε 162 ψήφους)
2. ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (έλαβε 152 ψήφους)

3. ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (έλαβε 148 ψήφους)

4. ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (έλαβε 125 ψήφους)

5. ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (έλαβε 118 ψήφους)

6. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (έλαβε 101 ψήφους)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

7. ΓΕΡΜΑΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (έλαβε 86 ψήφους)

8. ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (έλαβε 75 ψήφους)

9. ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ (έλαβε 69 ψήφους)

10. ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (έλαβε 59 ψήφους)

11. ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ / ΝΟΣ (έλαβε 35 ψήφους)

Συνολικά ψήφισαν 229 μέλη από τα 252 (ποσοστό συμμετοχής 90,87%).

Εντός μηνός, με πρωτοβουλία του πρώτου εκλεγέντα σε σταυρούς προτίμησης μέλους, θα συνεδριάσουν οι εκλεγμένοι, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter