Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
Write on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) από την 30 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

1 cqb

3 cqb

6 cqb

Η ΤΑΜΣ εκτελέσθηκε σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ και επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και αγώνα σε αστικό ιστό. Τέτοιου είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνονται στην περίπτωση που εχθρικές δυνάμεις έχουν οχυρωθεί εντός κατοικημένων περιοχών.

2 cqb

7 cqb

4 cqb

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Με συνοδεία τριών μαχητικών Mirage 2000-5 προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τα τρία μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ ανέμεναν το Γαλλικό Προεδρικό αεροσκάφος στην είσοδό του στο FIR Αθηνών και το συνόδευσαν μέχρι το αεροδρόμιο.

Μια παράδοση που έχει ξεκινήσει από την επίσκεψη του Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν συνεχίστηκε... - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την εισαγωγή Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα και συγκεκριμένα για τον διαγωνισμό κατάταξης 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών - γυναικών), κάτι που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι σήμερα έχει μείνει σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα θα εκδοθεί ακόμη μια προκήρυξη για την πρόσληψη 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης δοκίμων υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού δοκίμων σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους.

Από τους 69 θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 51 επιλαχόντες καθώς τόσες είναι οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και οι 18 που υπολείπονται θα προσληφθούν σε «δεύτερο» χρόνο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter