Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017
Write on Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο Αρχηγός των Υπαξιωματικών του Στρατού των ΗΠΑ, Sergeant Major of the Army, Daniel Dailey.

Ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις του Στρατού Ξηράς, με έμφαση στη λειτουργία και την προσφορά των Ελλήνων Υπαξιωματικών, ενώ πραγματοποίησε ομιλία για το καθεστώς που ισχύει και την παρουσία των Υπαξιωματικών στον Στρατό των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, θα επισκεφθεί τη ΣΣΕ και τη ΣΜΥ, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλίες στους Σπουδαστές τους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου 2017, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, όπως παρακάτω:

- Εκτέλεσε, με ελικόπτερα ΝΗ-90 και CH-47D (Chinook), 23 αποστολές ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 27 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων. Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 53 ώρες πτήσης.

- Εκτέλεσε με ελικόπτερα CH-47D (Chinook), 5 εξόδους για την αεροπυρόσβεση δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο. Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 17 ώρες πτήσεων και εκτέλεσαν 37 ρίψεις νερού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter