Hot News
Sikorsky: Νέα Κιτ Οπλισμού για το Ελικόπτερο BLACK HAWK
Lockheed Martin: Εντείνει την παραγωγή των PAC-3 MSE
THEON – RHEINMETALL: Στρατηγική συμφωνία για το σύστημα PHYLAX
F-16 Viper: 50 μαχητικά στη «φαρέτρα» της ΠΑ
15 Απριλίου 1941: Η αερομαχία των Τρικάλων και το κύκνειο άσμα της ΕΒΑ
defenceline
  • APXIKH
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
    • ΘΗΤΕΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΛΕΦΕΔ
    • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
    • Flight Sim
    • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Airsoft
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
Font ResizerAa
DefencelineDefenceline
Search
  • APXIKH
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
    • ΘΗΤΕΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΛΕΦΕΔ
    • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
    • Flight Sim
    • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Airsoft
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
Made by ThemeRuby using the Foxiz theme Powered by WordPress
Defenceline > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > EFA GROUP: Ίδρυση THEON SENSORS USA και επένδυση στη DEFENDER LLC

EFA GROUP: Ίδρυση THEON SENSORS USA και επένδυση στη DEFENDER LLC

Γιώργος Λαμπράκης By Γιώργος Λαμπράκης May 28, 2020 5 Min Read
Share
Ο Όμιλος EFA GROUP, προχώρησε στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρίας της THEON SENSORS με έδρα το Άρλινγκτον - Βιρτζίνια των ΗΠΑ και επένδυση στη νεοφυή εταιρία DEFENDER LLC, με έδρα τη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, επεκτείνοντας και ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις διεθνείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο Όμιλος EFA GROUP, προχώρησε στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρίας της THEON SENSORS με έδρα το Άρλινγκτον – Βιρτζίνια των ΗΠΑ και επένδυση στη νεοφυή εταιρία DEFENDER LLC, με έδρα τη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, επεκτείνοντας και ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις διεθνείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ίδρυση ΤΗΕΟΝ SENSORS στις ΗΠΑ

Η ίδρυση της ΤΗΕΟΝ SENSORS USA Inc., με έδρα τις ΗΠΑ, έρχεται ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της THEON SENSORS στην αμερικανική ήπειρο, αλλά και της πρόσφατης από κοινού ανάληψης με την ESA Night Vision USA (πρώην HARRIS Night Vision) 5ετούς συμβολαίου για την παραγωγή περισσότερων από 14.000 συστημάτων νυχτερινής όρασης για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ αποτελούν βασική αγορά για τη THEON SENSORS, για αυτό και έχουμε ως στόχο να χρησιμοποιήσουμε τη νέα μας εταιρία, για να ενισχύσουμε περαιτέρω την αυξανόμενη παρουσία μας στην αμερικανική ήπειρο, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουμε νέα και προηγμένα προϊόντα στον τομέα της νυχτερινής όρασης και των optronics. Σε αυτά περιλαμβάνεται η καινούργια μας σειρά οργάνων που θα απευθύνεται στη μεγάλη αμερικανική αγορά των εμπορικών χρηστών», αναφέρει ο Προέδρος και Chief Technical Officer της ΤΗΕΟΝ SENSORS, κ. Θωμάς Ντάκος.

Επένδυση στην εταιρία DEFENDER LLC στις ΗΠΑ

Με τη στρατηγική επένδυση στην εταιρία DEFENDER LLC των ΗΠΑ, ο Όμιλος EFA GROUP διευρύνει ακόμη περισσότερο το πεδίο των βιομηχανικών δραστηριοτήτων του στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, εμβαθύνοντας σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Ανάλυσης Δεδομένων Εικόνας (Video Analytics) στοχεύοντας όχι μόνο στην αγορά της Αμερικής, αλλά και σε άλλες διεθνείς αγορές, όπου ειδικά για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η παραγωγή και η διάθεση θα γίνεται από την Ελλάδα.

Η DEFENDER είναι μία νεοφυής εταιρία η οποία αναπτύσσει συστήματα καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών στους τομείς της Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR) μέσω οπτικών τεχνολογιών με έμφαση σε live streaming video για εκμετάλλευση από τοπικά και απομακρυσμένα κέντρα διοίκησης και ελέγχου για τη λήψη αποφάσεων.

Τα κορυφαία προϊόντα της DEFENDER επικεντρώνονται στον τομέα της Ασφάλειας, προσφέροντας λύσεις τόσο για Ομάδες Άμεσης Επέμβασης (First Responders) όσο και για Εμπορικούς Χρήστες. Το προϊόν της εταιρίας Quantum 360° είναι κάμερα οπτικής απεικόνισης 360° που έχει τη δυνατότητα live streaming video και metadata απευθείας σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, καθιστώντας την σαν την απόλυτη τεχνολογία ασφάλειας, επιβολής νόμου ή άλλων κρίσιμων αποστολών και ISR εφαρμογών. Το λογισμικό εφαρμογής της διαχείρισης δεδομένων της Quantum 360° και άλλων οπτικών μέσων, αποκωδικοποιεί video metadata και μεταδίδει ζωντανά το video από την ακριβή τοποθεσία και με προσανατολισμό σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας σημαντικά την επίγνωση της κατάστασης για τους χειριστές του συστήματος.

Παρόλο το ότι η εταιρία ξεκίνησε πρόσφατα τις δραστηριότητές της, ήδη της ανατέθηκε ένα πρώτο συμβόλαιο από το Southeast Community Development Corporation (CDC) της πόλης της Βαλτιμόρης, για την εγκατάσταση καμερών με σύστημα επιτήρησης, καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων σε καίριους τομείς του ευρύτερου κέντρου της πόλης, για τη συμβολή στον τομέα της ασφάλειας.

«Η DEFENDER, βρίσκεται σε συνεχή βιομηχανική συνεργασία με τις εταιρίες του Ομίλου μας, THEON SENSORS, SCYTALYS και EFA VENTURES, με συνέργειες και καινοτομίες στις τεχνολογίες των αισθητήρων (κάμερες θερμικής απεικόνισης) και λογισμικού (συστήματα Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών) και την ενσωμάτωση αυτών σε ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων για τους τομείς της άμυνας και ασφάλειας. Παράλληλα, αναπτύσσουμε την πρώτη στο είδος της θερμική κάμερα 360° με τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για τον εντοπισμό θερμικών ιχνών και αυτόματο γεωπροσδιορισμό τους, προϊόν που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία με εφαρμογές στα αυτόνομα οχήματα, φύλαξη συνόρων και στρατηγικών εγκαταστάσεων κλπ. Οι ενέργειες αυτές ενισχύουν την παρουσία του EFA GROUP για τη υποστήριξη των διεθνών και εγχώριων πελατών της σε στρατηγικά σημαντικούς επιχειρησιακούς τομείς», δήλωσε ο κ. Νίκος Παπάτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES.

«Μέσα από την ίδρυση της THEON SENSORS USA Inc. και την επένδυσή μας στην DEFENDER LLC, ουσιαστικά επιθυμούμε να εισέλθουμε βιομηχανικά στη μεγάλη αγορά της Αμερικής. Η διεθνής αξιοποίηση αυτών των νέων προϊόντων θα έχει άμεσο αποτέλεσμα δημιουργίας θέσεων εργασίας παραγωγής και διάθεσης και στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος του EFA GROUP.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

TAGGED:DEFENDER LLCEFA GROUPTHEON SENSORS
Share This Article
Facebook Twitter Copy Link Print
Previous Article ΕΒΙΔΙΤΕ: Απλοποίηση διαδικασιών για συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς του ESA
Next Article ΛΕΦΕΔ: Βασικές γνώσεις μαχητή απέναντι στις απειλές του ΑΡΒΧ Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)
Leave a comment Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Στις 3-3-2003 η μοίρα επανασυγκροτήθηκε στην 115 ΠΜ με αεροσκάφη F-16 Block 52 plus από όπου επιχειρεί μέχρι σήμερα.
Listen Now

Stay Updated

Οι σημαντικότερες ειδήσεις για την Άμυνα και την Ασφάλεια με τον σχολιασμό της δημοσιογραφικής ομάδας του Defenceline.gr

Subscribe
banner
Ματιά στην Ιστορία
Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική και την Παγκόσμια Ιστορία
Περισσότερα

Κατηγορίες

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
  • ΘΗΤΕΙΑ

You Might Also Like

BLACK HAWK

Sikorsky: Νέα Κιτ Οπλισμού για το Ελικόπτερο BLACK HAWK

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PAC-3 MSE

Lockheed Martin: Εντείνει την παραγωγή των PAC-3 MSE

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
THEON - RHEINMETAL

THEON – RHEINMETALL: Στρατηγική συμφωνία για το σύστημα PHYLAX

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-20 Tactical

20-20 Tactical: Εκπαίδευση CQB Night Ops (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defenceline logo footer

Copyright © 2024 Defenceline.gr                            All Rights Reserved | Powered by itcluster

Κατηγορίες

  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Θεματικές

  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΛΕΦΕΔ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • Flight Sim

Δημοφιλή

Flight Sim Pro: Ένα πιλοτήριο F-16 στο γραφείο σας (BINTEO)
Ευζωνικό ήθος
Η Τουρκική Προοπτική

Ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γιαννίκου 47, Ηράκλειο Κρήτης , 71201

email: info@defenceline.gr

Τηλέφωνο:: 2810280145

Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?