Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 12:45

Σήμερα οι κηδείες των Πεζοναυτών - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των τριών Πεζοναυτών, ενώ η μετεγχειρητική πορεία του 30χρόνου Υπολοχαγού, αναφέρεται ως σταθερή. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των τριών Πεζοναυτών, ενώ η μετεγχειρητική πορεία του 30χρόνου Υπολοχαγού, αναφέρεται ως σταθερή.

Η έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών της τραγωδίας κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής στο Βόλο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των τριών Πεζοναυτών, ενώ η μετεγχειρητική πορεία του 30χρόνου Υπολοχαγού, αναφέρεται ως σταθερή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστικη εξέταση, οι τρεις στρατιώτες «ήταν αδύνατο να επιβιώσουν καθώς έφεραν καθολικά τραύματα. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος», όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής στις σορούς των τριών οπλιτών. Στο "Αχιλλειοπούλειο" Νοσοκομείο του Βόλου, εξακολουθεί και νοσηλεύεται - εκτός κινδύνου - ο 30χρονος Υπολοχαγός, σε σταθερή κατάσταση.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί
Το ενδεχόμενο να ήταν ελαττωματικό το βλήμα ή ο πυροσωλήνας εξετάζουν οι εμπειρογνώμονα του στρατού, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αλλοίωσης της οβίδας -αν και ήταν ελεγμένη και από «καλή παρτίδα»- ούτε αποκλείουν το ενδεχόμενο του ελαττωματικού σωλήνα εκτόξευσης.
Ένα δεύτερο σενάριο το οποίο ερευνάται, είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από κατασκευαστική αστοχία στην οβίδα.
Το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους κατά τους χειρισμού του πυροσωλήνα όλμου των 81 χιλιοστών στο πεδίο βολής, εξετάζεται επίσης.
Από τα έως τώρα ευρήματα, με την έρευνα σε εξέλιξη, το ενδεχόμενο την ελαττωματική οβίδας και πυροσωλήνα, διαφαίνεται ωστόσο η ολοκλήρωση της έρευνας θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία στο Βόλο.
Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, στο συγκεκριμένο στοιχείο του όλμου συμμετείχε και ένας Ανθυπολοχαγός ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Σήμερα οι κηδείες

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των τριών οπλιτών. Στην Πάτρα, θα ταξιδέψουν το 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο στις 16:30 ενώ στις 16.00 θα τελεστούν οι κηδείες των δύο επαγγελματιών οπλιτών, του 33χρονου Γιώργου Ορφανίδη και του 34χρονου Αναστασίου Μεζάλα.
Στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, συγγενείς, φίλοι, και συνάδελφοι εκφράζουν την οδύνη τους για την τραγική κατάληξη. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter