Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προκύπτει από τη συνεδρίαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για την υπόθεση Ρίχτερ, η οποία διήρκησε περισσότερο από οκτώ ώρες και διακόπηκε τουλάχιστον τρεις φορές λόγω της έντασης των εκατέρωθεν αντεγκλήσεων!
Οι πληροφορίες του defenceline.gr αναφέρουν ότι από τους υποστηριχτές της πλευράς Ρίχτερ εκφράστηκε δυσφορία για την παρέμβαση της κοινωνίας και τοπικών φορέων, ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κρήτης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών που με σκληρές επιστολές ζητούν την ανάκληση του τίτλου από τον Γερμανό καθηγητή. Μαθαίνουμε επίσης ότι μίλησαν περί «κρητικού πανεπιστημίου» στο οποίο επιβάλλουν αλλότριοι παράγοντες τις επιλογές τους. Ως εδώ άντε να το καταπιούμε…
Μαθαίνουμε όμως ότι ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί και για την παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως λένε «στα εσωτερικά του Πανεπιστημίου». Ο δικαστικός λειτουργός, κινούμενος από την κοινωνική κατακραυγή, κάνει το καθήκον του. Βεβαίως ασχολείται με το νομότυπο της διαδικασίας αναγόρευσης, γιατί η σκέψη και ο λόγος στην Ελλάδα δε διώκονται, όμως η επικρότηση και η δημόσια επιδοκιμασία των αρνητών της ναζιστικής θηριωδίας είναι άλλο θέμα…
Και κάτι ακόμα που αν επιβεβαιωθεί από τα πρακτικά της συνεδρίασης, κάποιοι θα έχουν πολύ άσχημα «ξέτελα» με την Κρήτη.
Μαθαίνουμε πως στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναλάβει το Πανεπιστήμιο για να βελτιωθεί η διαταραγμένη σχέση με την τοπική κοινωνία. Ο κ. Στεργίου και η πλειονότητα των καθηγητών που δεν έχει ακόμα (!) πειστεί για την αναγκαιότητα της ανάκληση του τίτλου από τον κ. Ρίχτερ – πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες – να διοργανωθούν ημερίδες και σεμινάρια για τη Μάχη της Κρήτης, με σκοπό να σταματήσει η «πατριωτική υστερία» των Κρητικών και να εκπαιδευτούν για να μην αντιδρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο σε όσους – όπως ο κ. Ρίχτερ – εκφράζουν μια διαφορετική άποψη για την ιστορία του τόπου τους!
Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter