Ένταση και επεισόδια σημάδεψαν το σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Όλα ξεκίνησαν όταν η πορεία των διαδηλωτών, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ειρηνική, βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη.
Την ώρα που ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχωρούσε από το σημείο, με κατεύθυνση την πλατεία της Αγοράς, ομάδα νεαρών που είχε παραμείνει στον δρόμο έξω από τα γραφεία, κινήθηκε κατά των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής με πυροσβεστήρες που περιείχαν χρώμα, ξύλα και πέτρες με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου αριστεριστή στο Κερατσίνι.
Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και, κάνοντας χρήση χημικών, ανάγκασαν τους νεαρούς να φύγουν προς το κέντρο της πόλης. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, πολίτες έτρεχαν για να προστατευθούν, ενώ πολλά καταστήματα κατέβασαν ρολά. Η οδός Τζανακάκη έκλεισε για όλα τα οχήματα, με αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στην ίδια οδό παρέμειναν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι νεαροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγοράς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας.