Hot News
ΛΕΦΕΔ: Εκπαίδευση στον αγώνα εναντίον οχυρωμένης θέσης (ΒΙΝΤΕΟ)
20-20 Tactical: CQB Experience Day
Δέος! Ο πράσινος μπερές του Καταδρομέα Μ. Μπικάκη επέστρεψε στο γιό του
Στρατηγική συνεργασία ΕΛΒΟ – Ομίλου Κοπελούζου
Αστυνομία: Ο 89χρονος πιστολέρο και το σχέδιο δράσης που έχει «γεράσει»
defenceline
  • APXIKH
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
    • ΘΗΤΕΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΛΕΦΕΔ
    • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
    • Flight Sim
    • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Airsoft
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
Font ResizerAa
DefencelineDefenceline
Search
  • APXIKH
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
    • ΘΗΤΕΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΛΕΦΕΔ
    • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
    • Flight Sim
    • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Airsoft
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
Made by ThemeRuby using the Foxiz theme Powered by WordPress
Defenceline > ΔΙΑΦΟΡΑ > ΛΕΦΕΔ > ΛΕΦΕΔ: Μήνυμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας με φόντο τα γεγονότα στον Έβρο

ΛΕΦΕΔ: Μήνυμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας με φόντο τα γεγονότα στον Έβρο

Γιώργος Λαμπράκης By Γιώργος Λαμπράκης March 3, 2020 4 Min Read
Share
Σε ότι έχει να κάνει με την φύλαξη των συνόρων και την ενεργοποίηση του Στρατού και της Εφεδρείας, αρμόδιο είναι το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ΜΟΝΟ αυτό, με βάση τα επιστρατευτικά σχέδια.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στον Έβρο και την προσπάθεια διαφύλαξης των συνόρων της Πατρίδας μας, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση της.

Παράλληλα με την τιτάνια προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την αναχαίτιση των σχεδίων της Τουρκίας που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, φορείς, σύλλογοι, αλλά και απλοί πολίτες δηλώνουν συμπαραστάτες και έτοιμοι να βοηθήσουν όπου κι αν απαιτηθεί. Συγκινητικό και άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός πως σε μια κρίσιμη ώρα, οι Έλληνες δείχνουν ομοψυχία απέναντι στον κίνδυνο.

Όμως, σε ότι έχει να κάνει με την φύλαξη των συνόρων και την ενεργοποίηση του Στρατού και της Εφεδρείας, αρμόδιο είναι το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ΜΟΝΟ αυτό, με βάση τα επιστρατευτικά σχέδια. Το ζήτημα είναι σοβαρό και όλοι πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τη …σοβαρότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το μήνυμα του προέδρου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) Ιωάννη Σιδηρόπουλου:

«Συνάδελφοι Έφεδροι Αξιωματικοί ,Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, Ελληνίδες, λαμβάνω μηνύματα και δέχομαι τηλεφωνήματα από πολλούς ,από Ελλάδα και εξωτερικό, ακόμη και από ανθρώπους που δεν γνωρίζω που μου αναφέρουν πως είναι έτοιμοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να υπερασπίσουν την Πατρίδα τους, να μου ζητούν να έρθουν μαζί μας όπου κι αν πάμε, σίγουρα όλο αυτό είναι τουλάχιστον συγκινητικό και ελπιδοφόρο, μια ακόμη απόδειξη πως αν χρειαστεί ο Έλληνας θα σπεύσει να κάνει το καθήκον του.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι: ΜΟΝΟ ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να οργανώσει και να κινητοποιήσει άτομα ή ομάδες στα πλαίσια των επιστρατευτικών σχεδίων του. Όλα τα άλλα που διαβάζεται παρ ότι πραγματικά μας κάνουν όλους να χαμογελάμε από την ανταπόκριση του κόσμου είναι απλά λόγια του αέρα και κάποια από αυτά κινούνται στα όρια της ”παπάντζας” και της ”ασοβαρότητας”.
Ας δούμε όμως τα πράγματα σοβαρά, για να σταθούμε εμπρός στον εχθρό, τον οποιοδήποτε εχθρό δεν φτάνει μόνο να το θέλουμε, πρέπει και να μπορούμε αλλιώς θα είναι απλά μια άσκοπη θυσία, δεν φτάνει μόνο να πολεμήσουμε για την Πατρίδα, πρέπει και να νικήσουμε, είναι υποχρέωση μας απέναντι στους προγόνους και τα παιδιά μας.
Ας αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης και πόσο μάλλον να οδηγήσουμε κι άλλους σ αυτήν.
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν, είναι το μόνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε.
Σε ένα μήνα από σήμερα στα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, έλα μαζί μας, στάσου δίπλα μας, έλα να μάθεις τι πρέπει να κάνεις και να ξέρεις για να τα καταφέρεις.
Έλα μαζί μας για να στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα, 2500 χρόνια μετά την μάχη των Θερμοπυλών έλα να επαναλάβουμε μαζί ένα ”Μολών Λαβέ”».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

TAGGED:εβροςελληνικος στρατοςεφεδρειαλεσχη εφεδρων ενοπλων δυναμεωνλεφεδσιδηροπουλοςσυνορα
Share This Article
Facebook Twitter Copy Link Print
Previous Article Ελλάς …κατρακυλάς: Δίνουν σε Βετεράνο της Κύπρου 200 ευρώ ΚΕΑ και τον εγγράφουν ως …Ρομά
Next Article Κωσταράκος: Τουρκικές υβριδικές επιχειρήσεις στα σύνορα – Η εισβολή έχει αρχίσει
Leave a comment Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Στις 3-3-2003 η μοίρα επανασυγκροτήθηκε στην 115 ΠΜ με αεροσκάφη F-16 Block 52 plus από όπου επιχειρεί μέχρι σήμερα.
Listen Now

Stay Updated

Οι σημαντικότερες ειδήσεις για την Άμυνα και την Ασφάλεια με τον σχολιασμό της δημοσιογραφικής ομάδας του Defenceline.gr

Subscribe
banner
Ματιά στην Ιστορία
Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική και την Παγκόσμια Ιστορία
Περισσότερα

Κατηγορίες

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
  • ΘΗΤΕΙΑ

You Might Also Like

ΛΕΦΕΔ

ΛΕΦΕΔ: Εκπαίδευση στον αγώνα εναντίον οχυρωμένης θέσης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΡΧΙΚΗ ΛΕΦΕΔ
Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) πραγματοποίησε το ετήσιο Σχολείο με εκπαίδευση στον αγώνα εντός κατοικημένων τόπων.

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2026: Ολοκληρώθηκε η άσκηση της ΛΕΦΕΔ

ΑΡΧΙΚΗ ΛΕΦΕΔ
ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2026: Στο πλευρό των Εφέδρων ο ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΛΕΦΕΔ
Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) προγραμματίζει Σχολείο με αντικείμενο την Μάχη σε αστικό περιβάλλον.

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2026: Ξεκινά η μεγάλη άσκηση της Εφεδρείας

ΑΡΧΙΚΗ ΛΕΦΕΔ
defenceline logo footer

Copyright © 2024 Defenceline.gr                            All Rights Reserved | Powered by itcluster

Κατηγορίες

  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Θεματικές

  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΛΕΦΕΔ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • Flight Sim

Δημοφιλή

Flight Sim Pro: Ένα πιλοτήριο F-16 στο γραφείο σας (BINTEO)
Ευζωνικό ήθος
Η Τουρκική Προοπτική

Ειδήσεις από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γιαννίκου 47, Ηράκλειο Κρήτης , 71201

email: info@defenceline.gr

Τηλέφωνο:: 2810280145

Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?